Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ζίτσας: Ξεκίνησαν τα έργα ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ

Δήμος Ζίτσας: Ξεκίνησαν τα έργα ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ

 

Σε ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας αναφέρονται τα εξής:

Γεγονός αποτελεί πλέον η κατασκευή των μεγάλων έργων ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών μετά και την εγκατάσταση των εργολάβων. Τα έργα προϋπολογισμού 3,6 εκατ.ευρώ, είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και αντικαθιστούν δίκτυα 40-50 ετών τα οποία δημιουργούσαν με τις καθημερινές τους βλάβες, τεράστια προβλήματα.

Οι εργολάβοι εγκαταστάθηκαν το διήμερο (Πέμπτη- Παρασκευή 16-17/05/2019) και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες. Το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, του Προέδρου της Τ.Κ. Ζαλόγγου Σπύρου Λαβδανίτη και μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ο ανάδοχος  Πέτρος Ρεντζέλος του έργου  «Αντικατάσταση Εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προχώρησε στην εγκατάσταση της εργολαβίας. Το έργο,  προϋπολογισμού 2.161.290,32 ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις (τοποθέτηση νέου αγωγού, φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού του δικτύου κ.α.) στα εσωτερικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων, Βερενίκης(Οικισμοί: Βερενίκη, Κάτω Βερενίκη, Βεντερίκος & Παλαιοχώρα), Δοβλάς (Οικισμοί: Δοβλά & Φτέρη) και Ζαλόγγου           (Οικισμοί: Ζάλογγο & Κάτω Ζάλογγο).

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη, η εγκατάσταση της εργολαβίας από  τον ανάδοχο Παν. Σαρακατσάνο, του έργου «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις (Δεξαμενές, Αντλιοστάσια, Εξωτερικά και Εσωτερικά Δίκτυα) στις Τ.Κ. Βουτσαρά, Κουρέντων,. Χίνκας, Γρανίτσας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Πολυδώρου και Ραδοβιζίου.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή Ζίτσας έχει προχωρήσει στην ανάθεση μελετών οι οποίες είναι έτοιμες για να υποβληθούν προς ένταξη για δύο ακόμη μεγάλα έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών που αφορούν τις Κοινότητες Δεσποτικού, Αετόπετρας, Φωτεινού, Εκκλησοχωρίου, Γρανιτσοπούλας και Ριζού. Έτσι,  με τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει και με εκείνα που είναι προς ένταξη θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης όλων των κατοίκων του πρώην Δήμου Μολοσσών επιλύοντας τεράστια προβλήματα δεκαετιών.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of