Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δήμος Ζηρού:Γενικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές με τη συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Δήμος Ζηρού:Γενικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές με τη συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού»

kid-dentist

 

Ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας των παιδιών και έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που βιώνουμε, ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τον «Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας» και τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, θα πραγματοποιήσουν θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Οι ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις θα γίνονται καθημερινά από τις 08:30 έως τις 16:30 από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Κ.Υ. Φιλιππιάδας, του Κ.Υ. Θεσπρωτικού και εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Τη συγκεκριμένη προσπάθεια θα ενισχύσουν  και εθελοντές από τον Δήμο Ζηρού.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2015 έχουν συνολικά εξεταστεί 66.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και έχουν υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία μαζί με έντυπο ενημερωτικό υλικό έχει ήδη  αποσταλεί στα Σχολεία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνο: 2683360600.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments