Σάββατο , 14 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Κόνιτσας: Απόσταξη αρωματικών φυτών

Δήμος Κόνιτσας: Απόσταξη αρωματικών φυτών

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, συνεχίζοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών, το πρώτο που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή απόσταξη λεβάντας στον χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ηπείρου στην Κόνιτσα.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων κ. Αργύρης Κύρκος παρουσίασε στο κοινό το εν λόγω πρόγραμμα αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κόνιτσα αυτή την περίοδο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου και ο νεοεκλεγείςΔήμαρχος κ. Νικόλαος Εξάρχου. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Κόνιτσας κ. Γεώργιος Καλλιντέρης, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της εν λόγω προσπάθειας και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, πως νέοι άνθρωποι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα της οικονομίας.

Κατόπιν, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου έγινε επίδειξη απόσταξης λεβάντας με συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα  με επικεφαλής εκπαιδεύσεως τον γεωπόνο κ. Ανδρέα Παπαβλασόπουλο.

Στην εκδήλωση μετείχε και το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Incredible: Δίκτυα καινοτομίας για τον φελλό, τις ρητίνες και τα εδώδιμα προϊόντα της Μεσογειακής λεκάνης». Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την καλλιέργεια, επεξεργασία και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών.

Δείτε Επίσης

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον ποταμό Λούρο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον ποταμό Λούρο παρήγγειλε η Εισαγγελία ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments