Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Κόνιτσας: Απόσταξη αρωματικών φυτών

Δήμος Κόνιτσας: Απόσταξη αρωματικών φυτών

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, συνεχίζοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών, το πρώτο που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή απόσταξη λεβάντας στον χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ηπείρου στην Κόνιτσα.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων κ. Αργύρης Κύρκος παρουσίασε στο κοινό το εν λόγω πρόγραμμα αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κόνιτσα αυτή την περίοδο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου και ο νεοεκλεγείςΔήμαρχος κ. Νικόλαος Εξάρχου. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Κόνιτσας κ. Γεώργιος Καλλιντέρης, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της εν λόγω προσπάθειας και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, πως νέοι άνθρωποι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα της οικονομίας.

Κατόπιν, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου έγινε επίδειξη απόσταξης λεβάντας με συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα  με επικεφαλής εκπαιδεύσεως τον γεωπόνο κ. Ανδρέα Παπαβλασόπουλο.

Στην εκδήλωση μετείχε και το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Incredible: Δίκτυα καινοτομίας για τον φελλό, τις ρητίνες και τα εδώδιμα προϊόντα της Μεσογειακής λεκάνης». Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την καλλιέργεια, επεξεργασία και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών.

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of