Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δήμος Πάργας- Να μην υποβαθμιστεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό

Δήμος Πάργας- Να μην υποβαθμιστεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό

parga atΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την άμεση παρέμβαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μην υποβαθμιστεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας σε  Αστυνομικό Σταθμό, ζήτησε με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας στη συνεδρίαση της 25.8.2016. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την έντονη διαφωνία  και αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο προωθούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου  αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ),  το οποίο προβλέπει τη μετατροπή  του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας μετά από συζήτηση:

-Εκφράζει την έντονη  διαφωνία  και αντίθεσή του  με την επιχειρούμενη υποβάθμιση της αστυνομικής παρουσίας στην Πάργα, μέσω της μετατροπής του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος Πάργας  σε Αστυνομικό Σταθμό.

-Θεωρεί ότι  δεν ελήφθησαν υπόψη οι τεκμηριωμένες  απόψεις του Δήμου Πάργας, οι οποίες κατατέθηκαν  στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

-Θεωρεί ότι είναι αναγκαία στη Δημοτική Ενότητα Πάργας, που συγκεντρώνει για  μεγάλο χρονικό διάστημα κατ’ έτος χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές, η συνέχιση της λειτουργίας του υφιστάμενου Αστυνομικού Τμήματος  αλλά και η περαιτέρω ενίσχυσή του με προσωπικό προκειμένου να επιτηρεί την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας- Θεσπρωτίας.

-Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Αντώνιο Νάστα να αποστείλει το παρόν ψήφισμα και σχετική επιστολή  προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη και σε όλους τους εμπλεκόμενους και να προβεί γενικά σε όποια  άλλη ενέργεια θεωρεί αναγκαία».

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments