Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δενδροφύτευση στο Δήμο Ζίτσας για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας

Δενδροφύτευση στο Δήμο Ζίτσας για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας

DSC04190DSC04206Από:Γιώργος Γκόντζος–Με δενδροφύτευση στο λόφο «Γορίτσα» της Δ.Κ. Ελεούσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ».

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε αυτοί να έρθουν πιο κοντά στο δάσος και τη φύση.

Στα πλαίσια του εορτασμού, ανήμερα της 21ης Μαρτίου ο Δήμος Ζίτσας ικανοποιώντας το αίτημα των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ», οργάνωσε δενδροφύτευση με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.

«Με σύμμαχο τον καιρό και τη ζωντάνια των παιδιών γιορτάζουμε την ημέρα Δασοπονίας. υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο ζήλος τους μας δίνει ελπίδα ότι ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι εκείνοι που θα έχουν περισσότερη οικολογική συνείδηση από τη δική μας γενιά. Ταυτόχρονα μας καθιστά περισσότερο υπεύθυνους ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνουμε να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος το οποίο δανειστήκαμε από τα παιδιά και τα εγγόνια μας και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε αλώβητο».  Ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ» που επέλεξαν το Δήμο Ζίτσας για να συμβάλουν με την πράξη τους στην ανάπτυξη ενός «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός Εύη Μπέλλου, αφού ευχαρίστησε τη  Δημοτική Αρχή που όπως είπε «ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα του Σχολείου» υπογράμμισε «οι μαθητές μας πρωτοστατούν σε μία ακόμη κοινωνική δράση, που αποτυπώνει με έμπρακτο τρόπο την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής αλλά και σε μια σειρά από σημαντικές οικολογικές δραστηριότητες τις οποίες υλοποίησαν από την αρχή της χρονιάς».

Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου φύτεψαν σε συγκεκριμένα σημεία που τους υπέδειξαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελεούσας Δημήτρης Αθανασίου, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Στέφανος Μιχάλης,   λιγούστρα, ιπποκαστανιές και μαύρη πεύκη που χορηγήθηκαν από το Δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Ιωαννίνων.

 

 

Δείτε Επίσης

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στο Δήμο Πωγωνίου

Μεγάλη τιμή αποτέλεσε για το Δήμο Πωγωνίου η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Ο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments