Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δενδροφύτευση στο Παραποτάμιο Πάρκο με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος από το Δήμο Αρταίων

Δενδροφύτευση στο Παραποτάμιο Πάρκο με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος από το Δήμο Αρταίων

DENDROFYTEUSH 4Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Δενδροφύτευση στο Παραποτάμιο Πάρκο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αρταίων, στα πλαίσια του εορτασμού της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Από το πρωί, υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου, μαζί με εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν στην δράση που διοργανώθηκε φύτεψαν δέντρα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς.

Παράλληλα με τη φύτευση των δένδρων έγινε και καθαρισμός του χώρου, ενώ η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν η αρχή για στοχευμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παραποτάμιου, με στόχο την ανάδειξή του.

«Επιτελούμε ένα ουσιαστικό έργο στη περιοχή μας, με καθημερινές παρεμβάσεις, όπως φύτευση δένδρων, κλάδευση, κοπή χόρτων κ.α. Το επόμενο διάστημα θα φυτεύσουμε περίπου 200 δέντρα στην περιοχή του Παραποτάμιου Πάρκου και θα καθαρίσουμε και το Νησάκι που βρίσκεται μέσα στη Λίμνη, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα πραγματοποιήσουμε ακόμη μια δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή των Ταξιαρχών. Θέλουμε τους συμπολίτες μας συνεργάτες, ώστε να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται» ανέφερε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων Μιχάλης Βλάχος. Στην εκδήλωση παρέστη και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Άννα Κουτρούμπα, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τη ΔΟΑΚ Άρτας και τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας.

Να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε σε δράσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμού που διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας (στην πλατεία Σκουφά).

Τέλος, με στόχο την προώθηση της οικολογικής μετακίνησης και του σεβασμού στο περιβάλλον ο Δήμος Αρταίων προμηθεύτηκε μια νέα ηλεκτροκίνητη δίκυκλη μοτοσικλέτα για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

ΠΗΓΗ: Δήμος Αρταίων

Δείτε Επίσης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Ιωαννιτών για την αύξηση της ανακύκλωσης

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών με ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of