Τετάρτη , 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δημοπρατούνται έργα βιολογικών καθαρισμών στο παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού

Δημοπρατούνται έργα βιολογικών καθαρισμών στο παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού

Αμβρακικός κόλπος (Λιμνοθάλασσα Ροδιάς )

 

Στη δημοπράτηση δυο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 11.630.000 ευρώ που αφορούν την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Τα ανωτέρω έργα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,

είναι τα πρώτα της κατηγορίας που δημοπρατούνται από το νέο ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα, δείγμα της έγκαιρης και άρτιας προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος των δύο έργων, καθώς και των άλλων που είναι ενταγμένα στις ίδιες πράξεις και τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν, είναι η ολοκλήρωση των δικτύων συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων των εξυπηρετούμενων οικισμών, να προστατευθεί το περιβάλλον και ειδικότερα το παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού.

Η δημοπράτηση των δύο έργων έγινε σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομίας που ακολούθησαν παρέμβασης του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη. Βάσει αυτών, στο διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής εργοληπτικών επιχειρήσεων με πτυχίο που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό του κάθε δημοπρατούμενου έργου και όχι επί του συνόλου της πράξης.  

Τα έργα, των οποίων τη δημοπράτηση ενέκρινε  η Οικονομική Επιτροπή είναι:

α) Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Αγίας Παρασκευής) πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ.

β) Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Οικισμών (Ανέζας- Καλογερικού- Ψαθοτοπίου) πρώην Δήμου Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων, προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ.

 

Δείτε Επίσης

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του λεκανοπεδίου

Μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση,σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Το χαλάζι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments