Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Διαδήλωση στην Περιφέρεια στις 19.00 της “Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ” για την τριμερή διάσκεψη Ελάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Διαδήλωση στην Περιφέρεια στις 19.00 της “Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ” για την τριμερή διάσκεψη Ελάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Χωρίς τίτλοΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε διαδήλωση καλεί η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία σήμερα στις 19.00 στην Περιφέρεια Ηπείρου “καταγγέλλοντας την επίσκεψη Νετανιάχου και την τριμερή διάσκεψη Ελάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες μόλις μέρες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μία μόλις μέρα μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, ένα από τα μαντρόσκυλα των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρόεδρος Νετανιάχου, θα βρίσκεται στις 15 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της επίσκεψης, που γίνεται κάτω από την εποπτεία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, είναι η πραγματοποίηση της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, προκειμένου να προωθήσουν τη στρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, τις επενδύσεις σε Έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό, αλλά και τον επιμερισμό των συμφερόντων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου) και τους δρόμους μεταφοράς τους προς την Ευρώπη.

Η «ΝΑΤΟϊκή ειρήνη» αναζητά «τρόπους» για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς των ενεργειακών δρόμων, με τις εμπρηστικές δηλώσεις ενάντια στο Ιράν, με τον εξανδραποδισμό του Παλαιστινιακού λαού στον οποίο στοχεύει η πολιτική του Ισραήλ, με τον αποκλεισμό του Κατάρ, με την αξιοποίηση των πολιτικών και των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της περιοχής .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ υπηρετώντας την εξαρτημένη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο για τις πολεμικές εξορμήσεις τους πάνω σ’ ένα καθημαγμένο από την οκτάχρονη μνημονιακή πολιτική, λαό. Εμπλέκει τη χώρα στα σχέδια και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την συμπαρατάσσει με την συνεργασία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σε ένα τριμερές αντιδραστικό μέτωπο που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός καλείται να σταθεί αντιμέτωπος και να καταγγείλει αυτή την πολιτική συγκροτώντας και αναπτύσσοντας ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments