Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαμαρτυρία του Συλλόγου εργαζομένων Ν. Ιωαννίνων για την καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς εργασίας

Διαμαρτυρία του Συλλόγου εργαζομένων Ν. Ιωαννίνων για την καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε εχθές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, στην Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, για την καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ, με την οποία θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας.

Αντιπροσωπεία του προεδρείου του Συλλόγου, με συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας παρέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν την εντατικοποίηση που βιώνουν εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα, οι καθυστερήσεις, τα λάθη και η ταλαιπωρία των λαϊκών στρωμάτων.

Σχετικά με τα προγράμματα αναφέρουν ότι ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 17.000 άνεργοι στο Νομό, αντί να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού,  «παρελάζουν» κάθε χρόνο στις υπηρεσίες, στρατιές ανέργων μέσω των προγραμμάτων  κοινωφελούς εργασίας με τσακισμένα μεροκάματα, και ημερομηνία λήξης και καταλήγουν : «Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την πραγματικότητα, δεν θέλουμε τέτοιο μέλλον για τα παιδιά μας».

Τέλος χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» την παράταση των συμβάσεων, για την οποία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παραμονής. «Αυτή η καθυστέρηση στην πράξη είναι κοροϊδία για τους συναδέλφους μας που περιμένουν» σημειώνουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν.

Ο Σύλλογος στα αιτήματά του, εκτός από την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παράταση των συμβάσεων, ζητά καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού, τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ – ιατρικές εξετάσεις). Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας και φυσικά μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Από την πλευρά του ΟΑΕΔ η Διευθύντρια ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κάποια χρονική δέσμευση για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, και ότι οι συμβασιούχοι με την λήξη των συμβάσεών τους μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας.

Η απάντηση αυτή αύξησε ακόμα περισσότερο το κλίμα ανασφάλειας ανάμεσα στους συμβασιούχους οι οποίοι έχοντας στο πλάι το σωματείο τους, βρίσκονται πλέον σε αγωνιστική ετοιμότητα.

 

Δείτε Επίσης

Π.Μαρινάκης-(Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ)–Απαντήσεις για τον εμβολιασμό στο video της ΟΝΝΕΔ-“Εμβολιαζόμαστε με τον τρόπο που επιτάσσει η επιστήμη και κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας”.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—  Μια  ακόμη  πρωτοβουλία  ,στα  πλαίσια της  συνολικής  καμπάνιας της  ΟΝΝΕΔ, για  τον εμβολιασμό ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of