Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η έκθεση περιλαμβάνει γκραβούρες από τη συλλογή του Αναστάσιου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα αλλά και σύγχρονων φωτογράφων (Αιμίλιος Νέος, Μενέλαος Συκοβέλης), καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, που αποτυπώνουν την ομορφιά της λίμνης. Η είσοδος στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στα εγκαίνια, το κοινό καλωσόρισε η τοπική διαχειρίστρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας Αγνή Δρίμτζια, λέγοντας ότι η λίμνη είναι το επίκεντρο σε κάθε έκφανση της πόλης και η λίμνη ήταν αυτή που αποτέλεσε την έμπνευση για τον Γύρο Λίμνης.

Σπουδαίο γεγονός για τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την προβολή της πόλης χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππος Φίλιος, λέγοντας πως αποτέλεσε αφορμή για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Αφού παρουσίασε τις ενότητες της έκθεσης, ο κ. Φίλιος τόνισε πως η λίμνη είναι η ζωή μας και μίλησε για τον ρόλο του Φορέα στην προστασία και την ανάδειξή της.

Την ανάγκη να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την προστασία της λίμνης, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, σημειώνοντας πως ο Γύρος Λίμνης και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιό του υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

«Είναι χαρά μας που όλοι ασχολούνται με τη λίμνη, και όχι με τον Γύρο της Λίμνης. Ένας από τους σκοπούς του αγώνα ήταν από την πρώτη στιγμή να αναδείξουμε την αξία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, να προβάλουμε την ομορφιά της και να επισημάνουμε την ανάγκη προστασίας της. Νομίζουμε ότι κάτι έχουμε καταφέρει», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης θα είναι μοναδικός, καλώντας όλους να συμμετέχουν.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of