Δευτέρα , 22 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Εκδήλωση ΚΚΕ-ΚΝΕ:«70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η συμβολή του Ωρωπού στον ηρωικό αγώνα του.»

Εκδήλωση ΚΚΕ-ΚΝΕ:«70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η συμβολή του Ωρωπού στον ηρωικό αγώνα του.»

IMG_9289 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση της ΤΕ ΠΡέβεζας του ΚΚΕ και του ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ τονίζονται τα εξής: “Με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στον Ωρωπό Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και το ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ, προφεστιβαλική εκδήλωση τιμής μνήμης αλλά και σύγχρονων διδαγμάτων από τη δράση του ΔΣΕ και των μαχητών του στην Πρέβεζα, και ειδικότερα στη συμβολή του Ωρωπού. Με κεντρική αναφορά στον πολιτικό επίτροπο στο ΔΣΕ Ωρωπιώτη Δημήτρη (Μήτσο) Κύρλα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων από τα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ αλλά και των εορτασμών για τα 100χρόνα του ΚΚΕ.

Στην πραγματοποίησή της εκδήλωσης συνέβαλαν με τη δημιουργικότητα και αγωνιστικότητά τους μέλη της Οργάνωσης Πρέβεζας της ΚΝΕ και του Κόμματος, παρουσιάζοντας το αφηγηματικό κομμάτι αλλά και τη μουσική εκτέλεση αντάρτικων τραγουδιών.  Παρουσιάστηκε βίντεο με μαρτυρίες αγωνιστών και αγωνιστριών.

Στην εκδήλωση επίσης, παρευρέθηκαν συγγενείς και απόγονοι των αγωνιστών και παλαίμαχοι αγωνιστές από την Εαμική Αντίσταση και τον ΔΣΕ.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από το Βαγγέλη Τσοβίλη μέλος της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με αναφορές στους αγωνιστές από τον ένδοξο Ωρωπό (Κυρλέους, Λελοβιτέους, Ναστούληδες κλπ) καθώς και στους Επονίτες που εκτελέστηκαν στην Παργινόσκαλα. Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε, το μέλος του ΤΓ Πρέβεζας του ΚΚΕ Γιώργος Μησιρλής.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τοπικό συγκρότημα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.”

 

Δείτε Επίσης

Σ.Σουρέλης (Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων)-Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της Υπουργού για την αξιοποίηση του τ. βασιλικού κτήματος του Τατοίου .Όσα χρήματα και αν δαπανηθούν, θα έρθουν πίσω στο πολλαπλάσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Τα συγχαρητήρια στην Υπουργό Πολιτισμού για το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments