Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Εκδήλωση ΚΚΕ-ΚΝΕ:«70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η συμβολή του Ωρωπού στον ηρωικό αγώνα του.»

Εκδήλωση ΚΚΕ-ΚΝΕ:«70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η συμβολή του Ωρωπού στον ηρωικό αγώνα του.»

IMG_9289 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση της ΤΕ ΠΡέβεζας του ΚΚΕ και του ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ τονίζονται τα εξής: “Με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στον Ωρωπό Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και το ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ, προφεστιβαλική εκδήλωση τιμής μνήμης αλλά και σύγχρονων διδαγμάτων από τη δράση του ΔΣΕ και των μαχητών του στην Πρέβεζα, και ειδικότερα στη συμβολή του Ωρωπού. Με κεντρική αναφορά στον πολιτικό επίτροπο στο ΔΣΕ Ωρωπιώτη Δημήτρη (Μήτσο) Κύρλα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων από τα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ αλλά και των εορτασμών για τα 100χρόνα του ΚΚΕ.

Στην πραγματοποίησή της εκδήλωσης συνέβαλαν με τη δημιουργικότητα και αγωνιστικότητά τους μέλη της Οργάνωσης Πρέβεζας της ΚΝΕ και του Κόμματος, παρουσιάζοντας το αφηγηματικό κομμάτι αλλά και τη μουσική εκτέλεση αντάρτικων τραγουδιών.  Παρουσιάστηκε βίντεο με μαρτυρίες αγωνιστών και αγωνιστριών.

Στην εκδήλωση επίσης, παρευρέθηκαν συγγενείς και απόγονοι των αγωνιστών και παλαίμαχοι αγωνιστές από την Εαμική Αντίσταση και τον ΔΣΕ.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από το Βαγγέλη Τσοβίλη μέλος της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με αναφορές στους αγωνιστές από τον ένδοξο Ωρωπό (Κυρλέους, Λελοβιτέους, Ναστούληδες κλπ) καθώς και στους Επονίτες που εκτελέστηκαν στην Παργινόσκαλα. Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε, το μέλος του ΤΓ Πρέβεζας του ΚΚΕ Γιώργος Μησιρλής.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τοπικό συγκρότημα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.”

 

Δείτε Επίσης

Γ.Ζησιμόπουλος-Να αρθούν οι δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση του κρατούμενου Α.Κυριαζή.Η διαδικασία της εκπαίδευσης είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να θεραπεύσει παθογένειες

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Στις δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία του κρατούμενου Αθανάσιου Κυριαζή , αναφέρθηκε ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of