Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχική / Εκπαίδευση / Εκπαιδευτικοί του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στην 5η Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών

Εκπαιδευτικοί του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στην 5η Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Το μεγαλύτερο μέρος του ντόπιου γενετικού υλικού της χώρας μας έχει εκτοπιστεί από την παραγωγική διαδικασία, καθώς έχει επικρατήσει η χρήση ποικιλιών που αποτελούν προϊόντα της σύγχρονης Γενετικής Βελτίωσης φυτών. Η διάσωση των ντόπιων ποικιλιών, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γεωργικής βιοποικιλότητας, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική γεωργική ανάπτυξη και οικονομία, συμβάλλοντας στη διατήρηση της γεωργικής παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αράχθου Άρτας σε συνεργασία με την τοπική ομάδα διατήρησης ντόπιων σπόρων με την επωνυμία «Κιβωτός Τζουμερκιώτικων Σπόρων» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με τίτλο “5η Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών”, την Κυριακή 20-05-2018, από ώρα 10.30΄-16.30΄, στο Βαθύκαμπο Άρτας, στο Κτήμα «Ζεύκι».

Τα μέλη του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου Δρ. Π. Υφαντή, Ε.ΔΙ.Π. και Δρ. Δ. Δούμα, Επίκουρη Καθηγήτρια, συμμετείχαν ως εισηγήτριες, στην προσπάθειά τους να συμβάλλουν στο σημαντικό έργο των διοργανωτών της ημερίδας, που έχει ως σκοπό τη διατήρηση και διάδοση του ντόπιου γενετικού υλικού. Με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό οργάνωσαν ανοικτό εργαστήριο στο κοινό, που παρακολούθησε την ημερίδα, και το ενημέρωσαν σχετικά με θέματα βιολογικής αντιμετώπισης των φυτοπαρασίτων.

 

Δείτε Επίσης

Ορίζοντες Ηπείρου: Δύο προσφυγές για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι- Ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων η συμμετοχή Καχριμάνη

Δύο προσφυγές κατέθεσε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments