Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: “Aν αυξηθεί ο προσφυγικός πληθυσμός στη περιοχή, θα απορυθμίσει κάθε προσπάθεια που συλλογικά έχει επιτευχθεί”

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: “Aν αυξηθεί ο προσφυγικός πληθυσμός στη περιοχή, θα απορυθμίσει κάθε προσπάθεια που συλλογικά έχει επιτευχθεί”

Με αφορμή  τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό που αφορούν άμεσα και την περιοχή μας η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», η οποία κλήθηκε ως Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση στο αποκορύφωμά της σημειώνει τα εξής:

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την χωρίς μέτρο μεταφορά προσφύγων από περιοχές που όντως υπάρχει υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα, σε αντίστοιχες που μέχρι σήμερα υπήρχε μια υποδειγματική διαχείριση χάρη και στις ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Ακριβώς επειδή κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτό το φλέγον ζήτημα στις πιο έντονες στιγμές του, γνωρίζουμε ότι η αποσυμφόρηση καταυλισμών σε περιοχές όπως η Μόρια αλλά και άλλων στα νησιά της Ελλάδας είναι αναγκαία.

Γνωρίζουμε όμως ότι η υπερφόρτωση άλλων δομών όπως αυτός του Κατσικά δεν είναι λύση, αλλά απλή μεταφορά του προβλήματος.

Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε σε έναν πολύ δύσκολο και ευαίσθητο τομέα ότι μπορούμε όχι απλά να τα καταφέρουμε αλλά να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση.

Οι προσπάθειες μας άλλωστε αναγνωρίστηκαν από πολλούς φορείς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ο οποίος βράβευσε τον τότε Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, τονίζοντας ότι τα Ιωάννινα αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εφαρμοσμένης πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα. Αποκορύφωμα της αναγνώρισης των προσπαθειών και των αποτελεσμάτων αποτέλεσε η δημόσια δήλωση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χρήστου Στυλιανίδη ο οποίος δήλωσε “Ξέρουμε πως στα Ιωάννινα  γίνεται εξαιρετική δουλειά και πως τα κονδύλια στην περιοχή πιάνουν τόπο”, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη πόλη στο πλαίσιο διαλόγου με Έλληνες πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης.

Παρακολουθούμε τις συνέπειες και τα αποτελέσματα των αποφάσεων που λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, εκφράζουμε όμως τη βαθιά μας ανησυχία πως αν αυξηθεί ο προσφυγικός πληθυσμός στη περιοχή, όπως έγινε προ ημερών, θα απορυθμίσει κάθε προσπάθεια που συλλογικά έχει επιτευχθεί.

Εμείς ως παράταξη είμαστε εδώ να συμβάλλουμε με κάθε μέσο, έχοντας πια την εμπειρία πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό ζήτημα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments