Τετάρτη , 15 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / ΕΞΑΥΔΑ: “ΓΚΛΟΡΙΑ” -Η Γυναίκα σε πρώτο πλάνο

ΕΞΑΥΔΑ: “ΓΚΛΟΡΙΑ” -Η Γυναίκα σε πρώτο πλάνο

imageΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Νέο κινηματογραφικό αφιέρωμα: ¨Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ” – Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θεατράκι της ΕΞΑΥΔΑ,  Κουντουριώτη 31.

                                                                                                           ΓΚΛΟΡΙΑ
             Μια από τις ταινίες που ξεχώρισαν στο  φεστιβάλ του Βερολίνου με την πρωταγωνιστική ερμηνεία της Πολίνα Γκαρσία να εκθειάζεται και τελικά να βραβεύεται ήταν το  «Γκλόρια». Η ταινία ήρθε  σε ένα χρονικό σημείο που επιστεγάζει δύο πράγματα: πρώτον την άνοδο του κινηματογράφου της Χιλής λίγο μετά το «No» που έφτασε ως τα Οσκαρ, και δεύτερον την επικράτηση γυναικείων χαρακτήρων μέσα στο 2013, μετά τα «Μπλού Τζασμίν» και «Φράνσις Χα».
Η υπόθεση
            Η Γκλόρια είναι 58 χρονών, χωρισμένη και τα παιδιά της έχουν ήδη φύγει από το σπίτι. Αποφασίζει όμως να μην περάσει μόνη την υπόλοιπη ζωή της. Για να καλύψει τον ελεύθερο χρόνο της κάνει διάφορες δραστηριότητες και ψάχνει ακόμη τον έρωτα σε πάρτι ενηλίκων που αναζητούν συντροφιά. Οταν συναντά τον Ροδόλφο, έναν χωρισμένο 65άρη, νομίζει πως βρήκε τον πραγματικό έρωτα. Η σχέση τους είναι πολύ δύσκολη καθώς ο Ροδόλφος έχει μία άρρωστη εξάρτηση από τα παιδιά του και την πρώην γυναίκα του.
           Η Γκλόρια ήθελε να τα δώσει όλα σε αυτή τη σχέση, μόνο με το φόβο ότι μπορεί να είναι η τελευταία της, όμως η πραγματικότητα την φέρνει μπροστά σε αναπάντεχα εμπόδια που δεν ξέρει αν έχει το σθένος να τα ξεπεράσει. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο εκείνα, όσο και το γεγονός ότι μεγαλώνει…
Trailer της ταινίας  https://youtu.be/KO52-rdTX-M
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΦΡΑΝΣΙΣ ΧΑ (FRANCES HA ) (ΚΥΡΙΑΚΗ 26 & ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΟΙ ΩΡΕΣ (THE HOURS) (ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ (TWO DAYS,ONE NIGHT ) (ΚΥΡΙΑΚΗ 9 & ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
Προβολές: Κυριακή 19/3 και Δευτέρα 20/3 και ώρες 8:15 μ.μ.
Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας 6945377240

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of