Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη της Μ. Τζούφη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζόμενων.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως μια σειρά δράσεων έχουν συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε αυτές περιλαμβάνεται η νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, επένδυση που θα αποφέρει όφελος 700.000 ευρώ ετησίως, η λειτουργία της 4ης πτέρυγας, η προγραμματισμένη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για σύγχρονες μεθόδους απεικονιστικής διάγνωσης (PETScan).

Η κα Τζούφη ανέφερε πως το ΠΓΝΙ αποτελεί μέρος της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής και πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ενώ τόνισε πως πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Στη συζήτηση τέθηκε η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση και λειτουργία Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, με στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπως επίσης και η ανάγκη διαχωρισμού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να αποφευχθούν γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που επιβαρύνουν την καθημερινή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής.

Τέλος, η κα Τζούφη τόνισε πωςτην προηγούμενη περίοδο έγιναν πολλές και συστηματικές προσπάθειες στήριξης της Δημόσιας Υγείας και ευχήθηκε το έργο αυτό να συνεχιστεί από τη νέα Κυβέρνηση, ειδικά σήμερα που η έξοδος από το μνημονιακό πλαίσιο επιτρέπει την αύξηση της χρηματοδότησης και τη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments