Τρίτη , 18 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη  της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επίσκεψη  της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

tzoufi_typografeioΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου  η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη επισκέφτηκε το Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση του κ. Α. Φωτόπουλου, Αναπληρωτή Πρύτανη. Το Μουσείο αυτό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γεωργίου Πλουμίδη, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος έχει συγκεντρώσει αξιόλογα στοιχεία τυπογραφίας για τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό χώρο. Εκεί απασχολούνται αμισθί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης ο κ. Γεώργιος Βλάχος, τ. Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών και η κα Ελένη Κατσαρού, Μουσειολόγος και Απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η ξενάγηση στο χώρο έγινε από δύο νέους ανθρώπους, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό προσφέρουν σημαντικό επιστημονικό έργο αμισθί, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αράπη, απόφοιτο του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών και τον Ευάγγελο-Παναγιώτη Πανταζή, φοιτητή του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών.

Η ανάδειξη και λειτουργία του Μουσείου Τυπογραφίας είναι σημαντική για την πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας ίσως τη μεγαλύτερη συλλογή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με πάνω από 2.000 αντικείμενα τυπογραφικών στοιχείων και μηχανών (πιεστήρια, λιθογραφικές πλάκες), τα παλαιότερα από τα οποία ανάγονται στον 18ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης τόσο του Μουσείου Τυπογραφίας όσο και των άλλων πέντε Μουσείων και Συλλογών του Πανεπιστημίου (Μουσείο Λαογραφίας, Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, Βιβλιοθήκη και Μουσείο Mαρίας& Σπύρου Mαλαφούρη «Eρνάνη», Μουσείο Εκμαγείων, Συλλογή Φωτογραφιών Κωνσταντίνου Μπαλάφα& Απόστολου Βερτόδουλου) σε αναπτυξιακά εργαλεία περιφερειακά ή διαπανεπιστημιακά και σε εξωστρεφή συνεργασία με τα Δυτικά Βαλκάνια στοπλαίσιο του EUSAIR (Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου).

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Γιαννιώτης φοιτητής του ΕΜΠ Γιάννης Τζαχρήστας μιλά για την νέα του διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-Ο Ιωάννης Τζαχρήστας, δευτεροετής φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of