Τετάρτη , 15 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη της Όλυ Τσουμάνη στις εγκατάστασεις του ΣΥΔΛΙ

Επίσκεψη της Όλυ Τσουμάνη στις εγκατάστασεις του ΣΥΔΛΙ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρονται τα εξής:

“Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ) βρέθηκε εχθές η υποψήφια Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Όλυ Τσουμάνη.

Η Όλυ Τσουμάνη συζήτησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τους όρους εργασίας, τις αποστάσεις που καλούνται να διανύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι εξαιτίας του μεγάλου δικτύου υδροδότησης του Συνδέσμου αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της ύπαρξης ενός μόνο μονίμου διοικητικού υπαλλήλου. Δυσκολίες που δρουν διαλυτικά, που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους κι έχουν ως αποτέλεσμα να  επιφορτίζονται με αλλότρια καθήκοντα ή να δίνονται σε ιδιώτες εργασίες που θα μπορούσε να κάνει ο Σύνδεσμος με δικό του,  μόνιμο προσωπικό.

Η υποψήφια του ΚΚΕ για το Δήμο Ιωαννιτών κατά τη συνάντηση ανέλυσε στους εργαζόμενους τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νερό οι οποίες απορρέουν από την αντίληψη ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα.  «Απ αυτή την άποψη τα μέτρα για την προστασία του νερού (αντλιοστάσια, δίκτυα κλπ) δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένα γιατί δεν είναι στις προθέσεις τους κράτους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ως κοινωνική ανάγκη. Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε και θα παραμείνουμε μπροστάρηδες στην προσπάθεια  για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτων, για προσλήψεις μονίμου προσωπικού που στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να είναι διοικητικό αλλά και επιστημονικό προσωπικό. Δώσαμε μάχες για τις προσλήψεις με την 3Κ και συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις» ανέφερε.

Για τον συνολικότερο τρόπο διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή είπε ότι  «ακριβώς επειδή είναι καλή η ποιότητα του νερού οι 2 εταιρίες εμφιάλωσης το εκμεταλλεύονται, βγάζουν τεράστια κέρδη, έχουν γιγαντωθεί στα χρόνια της κρίσης. Είναι το ίδιο νερό που ο Δήμος το αγοράζει με 0,29€ το κυβικό, το πουλά με 1,30€ μέσω της ΔΕΥΑΙ και το κόβει για χρέη στα λαϊκά νοικοκυριά,  προσπαθεί να βρει τρόπους να καταλογίσει στην εφορία τις οφειλές. Είναι αποπροσανατολιστική η συζήτηση για το μισθό του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ από όλες εκείνες της παρατάξεις που, στο όνομα της  δικαιοσύνης και της ισονομίας και της νομιμότητας,  δέχονται να στέλνουν στον εισαγγελέα τα λαϊκά στρώματα για χρέη προς την επιχείρηση.

Ούτε η «νόμιμη» εμπορευματοποίηση από τους Δήμους, ούτε η «νόμιμη» εμπορία από τις εταιρίες εμφιάλωσης  είναι ζητήματα που πρέπει να θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα ή δεδομένα».”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of