Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Μορφωτικού Ακολούθου των Η.Π.Α στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη του Μορφωτικού Ακολούθου των Η.Π.Α στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ2Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα επισκέφτηκε σήμερα ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.  Michael  Snyder. Η συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντέλης Κολόκας, περιστράφηκε σε θέματα παιδείας, που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών σε προγράμματα επιμόρφωσης, ανταλλαγής, εκμάθησης ξένων γλωσσών καθώς και την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών επιχειρηματικότητας μέσω του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το οποίο υπάρχει ήδη συνεργασία.

Παράλληλα εκτενής συζήτηση υπήρξε και γύρω από θέματα τουρισμού με τον Δήμαρχο να ενημερώνει τον κ. Snyder για τη συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικά προγράμματα σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό όπως ο οινοτουρισμός, διαδρομές κρασιών, αγροτουρισμός και τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Snyder για το προσφυγικό και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. ενημερώθηκε για τη σημερινή κατάσταση από τον κ. Κολόκα εκφράζοντας την επιθυμία της χώρας του να συνεισφέρει σε θέματα όπως η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στους πρόσφυγες κ.α.

Με την επίσκεψη του κ. Snyder σηματοδοτήθηκε η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Δήμου με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα ενώ ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρέσβη να επισκεφτεί τα Ιωάννινα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments