Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα

Επίσκεψη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα

Στην κοινή εκτίμηση περί ισορροπημένης εύρυθμης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Χατζηκώστα”, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην έντονη καθημερινότητα του ιδρύματος κατέληξαν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και ο Διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης.

Η κ. Τζούφη επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Γ.Χατζηκώστα” την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του και συζήτησαν αναλυτικά την πορεία του νοσοκομείου, τις προοπτικές του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ίδρυμα και οι εργαζόμενοι. Ο Διοικητής του νοσοκομείου εστίασε την τοποθέτησή του στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την μείωση των περιττών δαπανών με στόχο την ενίσχυση λειτουργιών και δράσεων προς όφελος των ασθενών σε όλα τα τμήματα του ιδρύματος. Ο κ. Καρβούνης επεσήμανε την ανάγκη τήρησης αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου και την εξασφάλιση της απαραίτητης γι’ αυτό χρηματοδότησης. Η κ. Τζούφη τόνισε ότι η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας και γίνονται όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο “Γ. Χατζηκώστα” δυσχεραίνει την λειτουργία του και επιβαρύνει την καθημερινότητα του ιατρικού – κυρίως- προσωπικού επεσήμαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά και στην έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη εξήγησε ότι κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα, μέσα από την ιατρική της ιδιότητα και ενημέρωσε για την πρόθεση της Πολιτείας να αναζητηθούν λύσεις τόσο στο θέμα των ειδικευόμενων γιατρών όσο και στο θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Επεσήμανε επίσης ότι η πολιτική κατεύθυνση είναι προς την ουσιαστική στήριξη όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Από όλες της πλευρές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης,τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης  των απαιτούμενων ενεργειών για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ή και να αντικατασταθεί – όπου κρίνεται απαραίτητο – ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου. Τέλος, η κ. Τζούφη τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ουσιαστικής διασύνδεσης των δυο νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, προκειμένου να καλύπτονται στον μέγιστο βαθμό οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας του πληθυσμού της περιοχής.

Στην συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και τον Αναπληρωτή διοικητή Κώστα Χολέβα. Η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας και λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναφέρει όλα τα δεδομένα σε σχέση με την μορφή και συχνότητα των σχετικών περιστατικών όσο και για τις συνθήκες που απαιτούνται για την ίδρυση και ουσιαστική στήριξη της Μονάδας με εξειδικευμένο προσωπικό. Η κ. Τζούφη εξέφρασε την άποψη ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων πρέπει να διεκδικήσει την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, μονάδα απαραίτητη για την περιοχή. Η Μονάδα αυτή θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ΜΕΘ ενηλίκων αλλά και με τη Νεογνολογική μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε την συνδρομή της Υφυπουργού στην προσπάθεια που καταβάλλει για έγκριση νέων προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, προτάσεις που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου αλλά και των εκσυγχρονισμό βασικών δομών του ιδρύματος. Επίσης αναζητούνται χρηματοδοτικά εργαλεία και δρομολογείται η σύνταξη όλων των απαραίτητων εκθέσεων προκειμένου να λειτουργήσει για τους νοσηλευόμενους η θεραπευτική πισίνα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Τέλος ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Κέντρο Αποκατάστασης του νοσοκομείου στο οποίο, όπως επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές, εντοπίζονται δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό οι ανάγκες αποκατάστασης των ασθενών. Η κ. Τζούφη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται όλοι να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και πλήρη ανάπτυξη αυτής της δημόσιας δομής αποκατάστασης με χρηματοδότηση και προσωπικό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments