Σάββατο , 5 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Επιστήμη και μουσικοχορευτική κληρονομιά από Πνευματικό Κέντρο δήμου Ιωαννιτών και Συρακκιώτες Ιωαννίνων

Επιστήμη και μουσικοχορευτική κληρονομιά από Πνευματικό Κέντρο δήμου Ιωαννιτών και Συρακκιώτες Ιωαννίνων

seminario 1 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους που αφορούν στην θεωρητική και πρακτική προσέγγιση πτυχών του λαϊκού πολιτισμού και έχουν σχέση με την μουσικοχορευτική παράδοση περιοχών της Ηπείρου και της Ελλάδας, τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων, συν- διοργάνωσαν σεμινάριο παραδοσιακών χορών με θέμα την μουσικοχορευτική παράδοση της Νάξου.

Εισηγητής ήταν ο κ. Σταύρος Σπηλιάκος, Διδάκτωρ στη Χορολογία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στα Γιάννινα, όπου δεκάδες εκπαιδευόμενοι έδωσαν το παρών αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη για επιστημονική θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ευρύτερου χώρου της μουσικοχορευτικής παράδοσης από μελετητές με αποδεδειγμένη γνώση, κατάρτιση και εμπειρία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπηλιάκος ήταν εισηγητής ξανά το 2003, στο 4ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών Δήμου Ιωαννιτών, που είχε διοργανώσει τότε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του, το οποίο από το 2000 είχε ξεκινήσει τον θεσμό των σεμιναρίων στην Ήπειρο ώστε να μην χρειάζεται όσοι επιζητούν τη γνώση να μεταβούν οπωσδήποτε  σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η πολύπλευρη δράση του Τμήματος συνεχίζεται το Σάββατο 25 Μαρτίου με το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών.

 

 

Δείτε Επίσης

Γ.Παππάς -Γιατί θα είμαι πρώτος στην ουρά για το εμβόλιο…. Η επιστήμη έχει δική της σημαία.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)– Δημοσιεύουμε -με την άδειά του- το κείμενο του ιατρού-παθολόγου Γεωργίου Παππά , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of