Πέμπτη , 17 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστημονική ημερίδα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Επιστημονική ημερίδα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), διοργανώνεται από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας, κα Χάιδω Νάτση, και Εκπαιδευτικούς Γαλλικής Γλώσσας επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Approches plurielles et développement des compétences plurilingues et interculturelles »/ «Πλουραλιστικές προσεγγίσεις και ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων».

Η επιστημονική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων) από 9:30 έως 14:00 και περιλαμβάνει εργαστήρια για εκπαιδευτικούς καθώς και για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την 26η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού « Γαλλοφωνία 2019» ( 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων , Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «Γένεσις») και του διαγωνισμού «Πολύγλωσσο Kamishibaï» (4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου, της Δ/νσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ., του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Europe Direct Ηπείρου και του Μουσείου Αργυροτεχνίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς).

Δείτε Επίσης

Κ.Καμπουράκης:Καλή , θετική εικόνα για την Περιφέρεια Ηπείρου.Στο νομό Άρτας ένας εκπαιδευτικός αρνείται να βάλει μάσκα

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Καλή , θετική εικόνα για την Περιφέρεια Ηπείρου, δεν έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα προβλήματα, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of