Κυριακή , 16 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή του δημάρχου Ζίτσας κατέθεσε σε αναφορά του ο Γ.Καραγιάνννης(ΣΥΡΙΖΑ) για μεταστέγαση και ενίσχυση του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας

Επιστολή του δημάρχου Ζίτσας κατέθεσε σε αναφορά του ο Γ.Καραγιάνννης(ΣΥΡΙΖΑ) για μεταστέγαση και ενίσχυση του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, επιστολή του δημάρχου Ζίτσας με την οποία προτείνει τη μεταστέγαση του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας και την ενίσχυσή του με νέες ειδικότητες.

Με την επιστολή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ενημερώνει πως σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας, αναζητούνται το τελευταίο διάστημα τρόποι ανάσχεσης της φθίνουσας πορείας του σχολείου και αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές του διεξόδους στην αγορά εργασίας της περιοχής.

Έτσι, προτείνει τη μεταστέγαση του ΕΠΑ.Λ., από την Τ.Κ. Βροσίνας στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, που είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμο για εκείνους τους μαθητές που προέρχονται από τους όμορους Δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου και παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας νέων ειδικοτήτων που συνδέονται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, με στόχο η σχολική μονάδα να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και να τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στις προαναφερθείσες  αγροτικές περιοχές.

Δείτε Επίσης

Ερώτηση του Χρήστου Γκόκα στη Βουλή για την καταβολή της σύνταξης χηρείας του Δημοσίου

Ο βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με βουλευτές της Κ.Ο. του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of