Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή του νυν Δημάρχου Θ. Μπέγκα στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μ. Ελισάφ

Επιστολή του νυν Δημάρχου Θ. Μπέγκα στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μ. Ελισάφ

Μετά την επιστολή που έλαβε από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία των δύο παρατάξεων η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» απάντησε με την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα  και την 1η  και την 2η επιστολή σας σε σχέση με τους άξονες προγραμματικής σύγκλισης τους οποίους προτείνατε με την πρώτη επιστολή σας στις 4/8/2019.

Με τη σημερινή απάντηση μας στη 2η επιστολή σας, σας επαναλαμβάνουμε τη διάθεση της παράταξής μας για συνεργασία, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι οι άξονες προγραμματικής σύγκλισης που προτείνατε αποτελούν σοβαρή βάση διαλόγου, κάποια σημεία τους όμως χρήζουν διευκρινίσεων και εξειδίκευσης. Για το λόγο αυτών και προτείναμε τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων.

Σε σχέση με τα όσα περιλαμβάνει η από 12/8/2019 επιστολή σας, επισημαίνουμε τα εξής:

 

  1. Η συνεργασία δεν είναι κάτι το αόριστο, ούτε όπως την εννοεί ο καθένας. Η συνεργασία είναι συγκεκριμένη διαδικασία και δε γίνεται δια αλληλογραφίας. Οι παρατάξεις συζητούν δια ζώσης και καταλήγουν στα σημεία τα οποία συμφωνούν.

Στα πιθανά σημεία που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή χρειάζονται διευκρινίσεις, αυτές οφείλουν με διάλογο να   συντίθενται και να καταλήγουν και αυτές σε συμφωνία.

Αυτή είναι η συνεργασία που εμείς προτείναμε και αυτό είναι το νόημα της πρότασής μας. Αντιπροσωπείες των δύο παρατάξεων να συζητήσουν, να διευκρινίσουν, να εξειδικεύσουν και να καταλήξουν στην τελική συμφωνία συνεργασίας

  1. Συμφωνούμε ότι οι θέσεις των δύο παρατάξεων κρίθηκαν στις εκλογές, με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» να είναι η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις που προέβαλε προεκλογικά και οι οποίες βρήκαν απήχηση στο μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος. Προφανώς σεβόμαστε το γεγονός ότι η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έλαβε την εντολή διακυβέρνησης του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, δεν θεωρούμε ότι η εντολή αυτή δόθηκε με τη μορφή «λευκής επιταγής».
  2. Αποτελεί βασική μας αρχή ότι οποιαδήποτε νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να χτίζει πάνω στα θετικά της προηγούμενης και να μην υιοθετεί ισοπεδωτικές λογικές περί μηδενισμού του έργου της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Αυτή την πολιτική εφαρμόσαμε εμείς ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 5 χρόνια.
  3. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν πολιτικές και προς προοδευτική και προς συντηρητική κατεύθυνση. Υπάρχουν και προοδευτικές και συντηρητικές παρατάξεις και αυτό έχει να κάνει με την αφετηρία, την πολιτική και την ιστορία του καθενός αλλά και της κάθε παράταξης. Αυτό είναι και το νόημα της συγκρότησης και συμμετοχής παρατάξεων σε μια εκλογική διαδικασία στη Δημοκρατία.
  4. Προς προοδευτική κατεύθυνση κινούνταν οι πολιτικές που ασκήθηκαν την Δημοτική περίοδο που μας πέρασε. Ήταν πολιτικές που είχαν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Επίσης ο σχεδιασμός όλων των έργων και των υπηρεσιών έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών του Δήμου. Παράλληλα, με δεδομένο ότι η θητεία μας συνέπεσε με τα πιο δύσκολα χρόνια που πέρασε η χώρα μας, μεσούσης της κρίσης, οι πολιτικές που χαράξαμε και υπηρετήσαμε πιστά είχαν ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου.
  5. Σε καμία περίπτωση η παράταξή μας δεν αποκλείει καμία παράταξη αρκεί να υπάρχει συμφωνία σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για την πορεία του Δήμου τη νέα δημοτική περίοδο.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι η ανταλλαγή σύντομων επιστολών δεν μπορεί να εξαντλήσει όλη την γκάμα των θεμάτων που αφορούν την επόμενη μέρα του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ζητάμε για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή μιας εκ του σύνεγγυς συζήτησης, η οποία μπορεί να επιλύσει τις όποιες απορίες.

Έχουν, άλλωστε, υποχρέωση οι παρατάξεις μας να ακούσουν το μήνυμα που έστειλαν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους και να εργασθούν από κοινού τα επόμενα χρόνια για το καλό του τόπου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα φαίνεται ότι όλη αυτή η προσπάθεια έγινε από πλευρά σας κατ’ επίφαση, μόνο για τυπικούς λόγους και την έξωθεν καλή μαρτυρία και όχι γιατί πράγματι επιθυμείτε την συνεργασία με την δική μας παράταξη.

 

Αναμένουμε την απάντησή σας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments