Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή του υποψήφιου για την Περιφέρεια Γ. Ζάψα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά για τον Απολογισμό πεπραγμένων

Επιστολή του υποψήφιου για την Περιφέρεια Γ. Ζάψα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά για τον Απολογισμό πεπραγμένων

Σε επιστολή που απέστειλε ο Γιώργος Ζάψας με την ιδιότητα ως  επικεφαλής της  παράταξης “Συμμαχία Ηπειρωτών” στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά αναφέρονται τα εξής:

 

Κύριε πρόεδρε,

έχουμε προσκληθεί, για τις 22 Μαρτίου, στην ΕΙΔΙΚΗ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν.3852/2010, δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2018 περιφέρειας Ηπείρου».

Το συγκεκριμένο άρθρο 185 του Καλλικρατικού νόμου επιγράφεται ως «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής».

Την θέση της παράταξης καλύπτει η 1η  παράγραφος του άρθρου: «κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας». Όπως επίσης και η 3η παράγραφος: «κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής από τον περιφερειάρχη τοποθετούνται οι μετέχοντες». Και φυσικά το σύνολο των υπολοίπων παραγράφων του άρθρου 185 του νόμου.

Θα σας παρακαλούσα να τηρηθούν με ακρίβεια τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω άρθρο του Ν.3852/2010 ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις προηγούμενων ετών, αναφορικά με την διαδικασία διεξαγωγής της συζήτησης και την εφαρμογή του νόμου. Δηλαδή, να προηγηθεί ο απολογισμός του κ. περιφερειάρχη, όπως ο νόμος προβλέπει και να τοποθετηθούν οι μετέχοντες μετά από αυτόν (οι επικεφαλής παρατάξεων, οι δήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, τα μέλη της επιτροπής περιφερειακής διαβούλευσης). Ακολούθως, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες έχουν την δυνατότητα να εξειδικεύσουν και να τοποθετηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σε κάθε περίπτωση, δεν συναινούμε στην ακολουθητέα διαδικασία προηγούμενων χρόνων, όταν προηγούνταν οι απολογισμοί των 10 Αντιπεριφερειαρχών. Εξάλλου μας έχουν κοινοποιηθεί ήδη οι εισηγήσεις τους και γνωρίζουμε το περιεχόμενο.

Σε ότι αφορά στην δημοσιότητα της ειδικής αυτής συνεδρίασης, να καταβληθεί προσπάθεια για την υλοποίηση της σχετικής (4ης ) παραγράφου του άρθρου: «Η περιφέρεια μεριμνά για τη μετάδοση (ολόκληρης εννοείται) της συνεδρίασης από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο, καθώς και για τη χρήση κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης των πολιτών». Και αν η αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου δεν ικανοποιεί αυτήν την απαίτηση να αναζητηθεί άλλος χώρος και επί πληρωμή ακόμα.

Το ενδιαφέρον μας συνδέεται ευθέως με το γεγονός ότι η συζήτηση αφορά τον απολογισμό μιας ολόκληρης θητείας και πραγματοποιείται εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με τιμή Γιώργος Ζάψας,

επικεφαλής παράταξης

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments