Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Απαράδεκτη η δημοτική αρχή κοινοποιεί δύο μέρες πριν το γλέντι την απόρριψη της αίτησης των σωματείων για τη χορήγηση της πλατείας-Την Πέμπτη το γλέντιστην πλατεία για τέταρτη χρονιά

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Απαράδεκτη η δημοτική αρχή κοινοποιεί δύο μέρες πριν το γλέντι την απόρριψη της αίτησης των σωματείων για τη χορήγηση της πλατείας-Την Πέμπτη το γλέντιστην πλατεία για τέταρτη χρονιά

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Κριτική  στην δημοτική αρχή Ιωαννίνων ασκεί με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων γαιτί όπως αναφέρει “κοινοποίησε δύο μέρες πριν το γλέντι, την απάντηση στην αίτηση που είχε γίνει από 28 Ιουλίου, με την οποία δεν επιτρέπει για δεύτερη χρονιά στο Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της πόλης να κάνουν το γλέντι αλληλεγγύης που κάνουν κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία. ” Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, στην οποία αναφέρεται ότι ”  ότι η πλατεία της πόλης ανήκει στους εργάτες, και οι εργάτες την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα συμμετέχουν μαζικά στο γλέντι τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.”, είναι η ακόλουθη:

“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΙΝΟΠΟΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΊΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Χωρίς καμία δικαιολογία ο δήμος Ιωαννιτών κοινοποίησε σήμερα 29 Αυγούστου δηλαδή μόλις δύο μέρες πριν το γλέντι, την απάντηση στην αίτηση που είχε γίνει από 28 Ιουλίου, με την οποία δεν επιτρέπει για δεύτερη χρονιά στο Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της πόλης να κάνουν το γλέντι αλληλεγγύης που κάνουν κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία. Αφήνοντας να αιωρούνται κάθε είδους ερωτήματα για τις αιτίες της τεράστιας καθυστέρησης και χωρίς καμία δικαιολογία η Δημοτική Αρχή «αφήνει στον αέρα» τις προετοιμασίες μηνών που κάνουν τα σωματεία για την πραγματοποίηση του γλεντιού τους.

Η απόφαση αυτή βάζει εμπόδιο στο έργο που – βλέπει κάθε χρόνο και περισσότερος  εργατόκοσμος – να  κάνουν τα σωματεία με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της πόλης,  που συμμετέχει μαζικά στο γλέντι. Βάζει άλλο ένα εμπόδιο στα λαϊκά μαθήματα που συμμετείχαν φέτος περισσότερα από 80 παιδιά και σημείωσαν και φέτος επιτυχίες αλλά και σε όλες τις δράσεις των σωματείων για την προστασία της λαϊκής οικογένειας.

Η απόφαση δεν στηρίζεται στις περυσινές δικαιολογίες για μη παραχώρηση της πλατείας ανεξαρτήτως ιδιότητας και φορέα, αφού ακόμα και σήμερα στον χώρο υπάρχει περίπτερο εταιρίας που πουλά εισιτήρια για συναυλίες, ενώ ο χώρος έχει διατεθεί στην Ένωση Ξενοδόχων, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μέχρι και σε ιδιωτικά ΙΕΚ.  Η πλατεία χρησιμοποιείται για να διαφημίζονται ως χορηγοί οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, οι βιομηχανίες κοτόπουλου και εμφιάλωσης νερών, όλοι αυτοί δηλαδή που κρατούν τον πλούτο των εργατών.

Η απόφαση μπορεί μόνο να στηριχθεί στην γνήσια, ταξική απέχθεια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους εργάτες της πόλης και κυρίως απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης των σωματείων με στόχο την αλληλεγγύη ενάντια στους εκμεταλλευτές. Δικαιολογείται πλήρως από τη συνεπή στήριξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής το οποίο ενοχλείται από τη δράση του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων.

Η Δημοτική Αρχή που πουλάει πανάκριβα τον πολιτισμό με εισιτήρια των 23€ (όσο δηλαδή ένα μεροκάματο), που κόβει το νερό στα σπίτια των απλήρωτων εργατών και των ανέργων, που φορτώνει με ανταποδοτικά τέλη τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν θα μπορούσε να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση στους εκπροσώπους των εργατών της πόλης, δηλαδή στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία του.

            Εκπροσωπώντας την Εργατική Τάξη της πόλης ενημερώνουμε τη Δημοτική Αρχή ότι η πλατεία της πόλης ανήκει στους εργάτες, και οι εργάτες την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα συμμετέχουν μαζικά στο γλέντι τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. ” 

 

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας

Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments