Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Ερώτηση με θέμα “την άμεση στήριξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη των Ιωαννίνων”

Ερώτηση με θέμα “την άμεση στήριξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη των Ιωαννίνων”

stefos-512x330Από:Γιώργος Γκόντζος

Στις 14 Δεκεμβρίου κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, προς τον Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, με θέμα την άμεση στήριξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη των Ιωαννίνων, την οποία συνυπέγραψαν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού.

Με δεδομένο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επισκέφτηκε ήδη δύο φορές τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης των Ιωαννίνων, (συγκεκριμένα το κλειστό γυμναστήριο-κολυμβητήριο, το Εθνικό στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις), διαπίστωσε εγκατάλειψη, υποστελέχωση και την ανάγκη χρηματοδότησης των αθλητικών υποδομών. Ο Γ.Γ. Αθλητισμού έβαλε τρία έργα ως προτεραιότητα τα οποία είναι: η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο της Λιμνοπούλας και η αντικατάσταση του ταρτάν στο στίβο του γηπέδου στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Η υποστελέχωση των αθλητικών δομών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεδομένου ότι τα άτομα που απασχολούνται είναι μόλις 4 (και μάλιστα σύντομα κάποια θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης), τα οποία καλύπτουν τρία διαφορετικά μεγάλα αθλητικά κέντρα, όπως το Πανηπειρωτικό στάδιο, το στάδιο «Ζωσιμάδες» και τον αθλητικό χώρο του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου.

Εκτός από την άμεση ανάγκη στελέχωσης των εγκαταστάσεων με προσωπικό για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τους, οι ανάγκες συντήρησης στις υποδομές περιλαμβάνουν την συντήρηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και την ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Επίσης είναι απαραίτητη η δημιουργία, σε μια πόλη των 160000 κατοίκων όπως είναι τα Ιωάννινα, ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου για τα ομαδικά, αλλά και τα βαρέα αθλήματα.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων. Επίσης σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υποστελέχωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και τέλος ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αθλητικών έργων που πρόκειται να γίνουν στην πόλη.

Δείτε Επίσης

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης στην Ανατολή, σήμερα, Τετάρτη 4/8, θα υπάρξει ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of