Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ερώτηση του βουλευτή Β.Τσίρκα(ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με την αλλαγή στις προϋποθέσεις σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Ερώτηση του βουλευτή Β.Τσίρκα(ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με την αλλαγή στις προϋποθέσεις σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

v.tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με την αλλαγή στις προϋποθέσεις σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι για τις προϋποθέσεις αναγνώρισης Οργανώσεων Παραγωγών ορίζεται για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός παραγωγών για τη σύσταση μιας οργάνωσης στους διακόσιους (200) και η ελάχιστη αξία εμπορεύσιμης παραγωγής στα 1,8 εκ. ευρώ, με τους παραπάνω αριθμούς να είναι αδικαιολόγητα υψηλοί για την περιοχή.

Επειδή ο θεσμός των Οργανώσεων Παραγωγών μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, ανοίγοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τους αγρότες, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την κερδοφόρα διάθεση των προϊόντων τους και την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη αλλαγής και ευθυγράμμισης των προϋποθέσεων για την περιοχή της Άρτας με τις υπόλοιπες περιοχές αντίστοιχης τουλάχιστον δυναμικότητας.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερωτάται σε ποια κριτήρια βασίστηκε αυτή η μεγάλη διαφοροποίηση των απαιτήσεων για τον Ν. Άρτας σε σχέση με την πλειονότητα των Νομών της Χώρας. Επιπλέον, για τη διασφάλιση της διαφάνειας ζητείται από τον βουλευτή Άρτας η ανάλυση των κριτηρίων στα οποία βασίστηκαν οι απαιτήσεις ανά Νομό, ενώ απευθύνει ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις ενέργειές του, ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και να μειωθεί δραστικά ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μελών για τη σύσταση Οργανώσεων Παραγωγών, καθώς και η ελάχιστη απαιτούμενη αξία εμπορεύσιμης παραγωγής.

Δείτε Επίσης

Π.Ευθυμίου-Η Τουρκία ανεβαίνει την κλίμακα της όξυνσης και την κλίμακα των διεκδικήσεων.Σε αφασία η κυβέρνηση,σε δεινή θέση η Ελλάδα—-Υπάρχει κενό στην κεντροαριστερά,άρα έχουμε ένα στοίχημα ανοικτό

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—    «Αυτή η κρίση  είναι  διαφορετική για  ένα κυρίως λόγο.Αυτή  τη φορά η Τουρκία ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of