Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ευάγγελος Καρακάσης, Έρωτας και Ποίηση στα Χρόνια των Ρωμαίων

Ευάγγελος Καρακάσης, Έρωτας και Ποίηση στα Χρόνια των Ρωμαίων

boulanger_atrium

Από:Γιώργος Γκόντζος
Στο πλαίσιο των διαλέξεων υπό τον τίτλο Θραύσματα Αρχαιογνωσίας, που συνδιοργανώνονται από τον Τομέα Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ., θα μιλήσει ο κ. Ευάγγελος Καρακάσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας, με θέμα: Έρωτας και Ποίηση στα Χρόνια των Ρωμαίων.
Ο κ. Ευάγγελος Καρακάσης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε, ως προπτυχιακός φοιτητής, κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτορας Λατινικής Φιλολογίας, το 2001. Είναι ο συντάκτης τριών μονογραφιών, αλλά και μικρότερων εργασιών γύρω από τη Λατινική φιλολογία και ειδικότερα τη Ρωμαϊκή Κωμωδία, τη Ρωμαϊκή Βουκολική Ποίηση, τη Λογοτεχνία της Εποχής του Νέρωνα και το έπος των Φλαβίων. Την περίοδο αυτή ετοιμάζει ένα κριτικό και ερμηνευτικό υπόμνημα στα Einsiedeln βουκολικά ποιήματα της νερώνειας περιόδου και την έκδοση ενός συλλογικού τόμου με θέμα την πρόσληψη του Πλαύτου και του Τερεντίου από τη μεταγενέστερη Ρωμαϊκή λογοτεχνία.

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of