Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ευρωπαϊκές μέρες των χειροτεχνικών επαγγελμάτων  1,2 και 3 Απριλίου

Ευρωπαϊκές μέρες των χειροτεχνικών επαγγελμάτων  1,2 και 3 Απριλίου

brochureEuropeanCraftDaysΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο  Δήμος Ζαγορίου συμμετέχει στη διακρατική δράση προώθησης και υποστήριξης των χειροτεχνικών επαγγελμάτων JEMA , εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η δράση αφορά τη συμμετοχή στις  «Ευρωπαϊκές μέρες των χειροτεχνικών επαγγελμάτων» που οργανώνει εδώ και 10 χρόνια το Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων της Γαλλίας με συμμετοχή μέχρι σήμερα 15 ευρωπαϊκών χωρών.

Κάθε χώρα που συμμετέχει οργανώνει δράσεις προώθησης ανάλογα με τις δυνατότητές της και με την καθοδήγηση του συντονιστή από το Παρίσι που καθορίζει κάθε χρόνο τον θεματικό άξονα.Το θέμα του 2016 είναι «Ας σμιλέψουμε το μέλλον»

Πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Ζαγορίου:

  • Οργάνωση ημερίδας
  • Ελεύθερες επισκέψεις σε εργαστήρια της περιοχής Ζαγορίου (π.χ. Ριζάριο χειροτεχνικό κέντρο, Άνω-Κάτω, Στέρνα, Σαΐτα ) , αλλά και σε εργαστήρια της πόλης των Ιωαννίνων.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου (σκάλισμα πέτρας, κεραμικά αντικείμενα, ξυλογλυπτική)
  • Έκθεση καινοτομικών δημιουργιών από το Ζαγόρι και την ευρύτερη περιοχή

Οι δράσεις προωθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και έντυπου υλικού

Οι ευρωπαϊκές μέρες των χειροτεχνικών επαγγελμάτων θα γίνουν φέτος 1,2 και 3 Απριλίου και θα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η Ελλάδα.

Για την υλοποίηση τους συνεργάζονται με το Δήμο Ζαγορίου το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου  το Ριζάρειο Χειροτεχνικό  Κέντρο, το Οικομουσείο Ζαγορίου η Αναπτυξιακή Εταιρία Ζαγορίου και η Ενωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

 

Πληροφορίες :   www.zagori.gov.grwww.journeesdesmetiersdart.eu

Τηλ. 6944394193

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments