Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ε.Ι.Ν.Η: Να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας

Ε.Ι.Ν.Η: Να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας

1619295_726095760764194_814010381_n

 Τις επιπτώσεις από την  ”υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ”, τις ”μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά”, στην λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

”Όσον αφορά τις κλινικές:Η Ογκολογική, μια από τις σημαντικότερες, που καλύπτει όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Δυτική Μακεδονία, υποβαθμίζεται ραγδαία. Από τους 7 ογκολόγους ειδικευμένους μένουν πιά 3 (ο ένας επικουρικός), και απομείνανε 3 ειδικευόμενοι μόνο.Η Αγγειοχειρουργική παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης γιατρών.
Το Ακτινολογικό αποδυναμώθηκε από επεμβατικούς ακτινολόγους.Στην Παθολογική κλινική λείπουν ειδικευόμενοι, και τον ρόλο τους αναλαμβάνουν Γενικοί γιατροί, με εξαντλητικές εφημερίες, που οδηγούν ακόμα και σε λιποθυμίες.Οι ελλείψεις αυτές στο
άμεσο μέλλον θα οδηγήσουν και σε κλείσιμο ιατρείων.Την υποβάθμιση αυτή επιδεινώνει η λειψή χρηματοδότηση, και δεν υπάρχει κλιματισμός στις κλινικές και στα ΤΕΠ, χαλασμένα ασανσέρ, λειψή διατροφή των εφημερευόντων έως και ανύπαρκτη.
Από την άλλη, παρά τις ελλείψεις υλικών, εμφανίζονται πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα, όταν υπάρχουν αντίστοιχα, πολύ φθηνότερα, που επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Όλα αυτά συμβαίνουν με ανύπαρκτη διοίκηση. Ο διοικητής και η υποδιοικήτρια, έχουν παραιτηθεί, αλλά παραμένουν στην θέση τους.Είναι λοιπόν ευνόητο, ότι όλα τα παραπάνω, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες, όχι μόνο του νομού και της περιφέρειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που λόγω των μνημονιακών πολιτικών και την υποβάθμιση των Νομαρχιακών νοσοκομείων, συρρέουν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Αυτό φαίνεται τόσο στα ιατρεία, όσο και στα επείγοντα με τον διπλασιασμό σχεδόν της προσέλευσης ασθενών.Έχουν άμεσο αντίκτυπο στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας τους, τις σωματικές τους και ψυχικές τους αντοχές.Καιρός να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.Ζητάμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να ολοκληρωθούν, για να λειτουργούν τα νοσοκομεία κάτω απο ανθρώπινες συνθήκες.Ζητάμε γενναία αύξηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, για την κάλυψη, όλων των αναγκών λειτουργίας των”.καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Η

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments