Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ε.Μπάρκα (ΑΝ.ΕΛ Ιωαννίνων)-Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των Ιωαννίνων και των Γιαννιωτών-Συνάντηση κλιμακίου της Συντονιστικής Επιτροπής με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ε.Μπάρκα (ΑΝ.ΕΛ Ιωαννίνων)-Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των Ιωαννίνων και των Γιαννιωτών-Συνάντηση κλιμακίου της Συντονιστικής Επιτροπής με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

15182318_10157783667075273_345004742_oΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Μας ενδιαφέρουν ,σαν πολιτική οργάνωση, πάνω απ΄όλα τα συμφέροντα των Ιωαννίνων και των Γιαννιωτών.Γι’ αυτό επιδιώκουμε να έχουμε συνεργασία με όλες τις αρχές του τόπου.Και με τον δήμαρχο είχαμε μια συνάντηση σε θερμό κλίμα”.Με αυτές τις φράσεις σχολίασε η Ελπινίκη Μπάρκα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Ιωαννίνων,σε συνέντευξη στην εκπομπή  ‘ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, την συνάντηση που είχε χθες κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στην οποία συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο σε σχέση με την πολιτεία.Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την  ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ για την συνάντηση με τον δήμαρχο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

{..}Έγινε εκτενής συζήτηση και εκατέρωθεν ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Αεροδρομίου Ιωαννίνων με κύρια σημεία την μετεγκατάσταση του πύργου ελέγχου με χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προσδιορίζεται στο τέλος του 2016. Επίσης και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020, μέχρι το Πάσχα του 2017 θα έχει εγκατασταθεί σύστημα δορυφορικής προσέγγισης, που ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε Ιταλικά Αεροδρόμια. Επιπλέον βρίσκεται σε προγραμματισμό η μελέτη και υλοποίηση του κύριου ραδιοβοηθήματος  (G-BASS), το οποίο θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος για την πλήρη αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Συζητήθηκε επίσης, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με 430 θέσεις απασχόλησης που θα προκηρυχθούν τον Ιανουάριο του 2017. Μερικές από αυτές τις θέσεις θα αφορούν και άτομα ΑμΕΑ.

Έγινε διάλογος επίσης για την εξέλιξη των εργασιών των τοπικών φορέων για την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας, έτσι ώστε με σύντομες ενέργειες και παρεμβάσεις να επιτευχθεί η αξιοποίησή της με τη δημιουργία ενός Υδατοδρομίου, που τόσο λείπει από την περιοχή.

Αναφορικά με το θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες ενέργειες του Δήμου, ενώ εκφράστηκε από πλευράς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της πρότασής του για νομοθετική ρύθμιση ,για την επιστροφή του Πάρκου Πυρσινέλλα στον νόμιμο ιδιοκτήτη του που δεν είναι άλλος από το Δήμο Ιωαννιτών.

Μεταφέραμε επίσης αίτημα από πολίτες για την διευκόλυνση των καταναλωτών της ΔΕΥΑΙ, η δυνατότητα επέκτασης της ηλεκτρονικής ρύθμισης οφειλών και στα φυσικά ταμεία, διαδικασίας της οποίας επιλήφθηκε άμεσα ο Δήμαρχος.

Μεταφέραμε τον προβληματισμό συμπολιτών μας που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα μελλοντικά διόδια  της Εγνατίας Οδού, που θα τοποθετηθούν  το 2017, στο ύψος του Δροσοχωρίου, για  μείωση του τιμήματος λόγω συχνής διέλευσής τους.

Τέλος συμφωνήθηκε η επανάληψη της συνάντησής μας, για τη συζήτηση της εξέλιξης της πορείας των ζητημάτων που ετέθησαν σήμερα.{..}

Δείτε Επίσης

69χρονος νεκρός, σε τροχαίο στη Φιλιππιάδα

Σήμερα το μεσημέρι στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Φιλιππιάδα Πρέβεζας), δίκυκλο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments