Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων:”Ακούμε όλο λόγια εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να βλέπουμε ούτε ένα έργο.”

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων:”Ακούμε όλο λόγια εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να βλέπουμε ούτε ένα έργο.”

dhmarxeio ivanninvnΣε ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ για θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τονίζεται:

”Σκληρή κριτική άσκησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών ο  Ν. Γκόντας προς την Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, για την αδράνεια σε όλους τους τομείς  αρχής γενομένης από τον χώρο της καθαριότητας μέχρι την απραξία στον χώρο των έργων και εν γένει την εικόνα της εγκατάλειψης ,που παρουσιάζει αυτή σήμερα.

 

Ο κ. Γκόντας αναφερόμενος σε χρονίζοντα προβλήματα της πόλης, που δεν βρίσκουν καμιά λύση από τον τρόπο που ασκεί  εξουσία η σημερινή δημοτική αρχή, έκανε λόγο για «μνημείο ανικανότητας ανευθυνότητας και προχειρότητας που τη μαστίζει».

 

Όλα τα έχει βάλει σε αυτόματο πιλότο ο Δήμαρχος και ούτε απλή διαχείρηση δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ο Δήμαρχος και η ομάδα του, έιπε  Ο κ Γκόντας και τους κάλεσε να συνέλθουν, να σοβαρευτούν και να μη λειτουργούν ως «παιδική χαρά».

 

«Ακούμε όλο  λόγια εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να βλέπουμε ούτε ένα έργο.

 

Η ανικανότητα σας, οδηγεί μεγάλα έργα σε καθυστερήσεις ακόμη και σε απένταξη ,όπως έγινε με το έργο της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ Ελληνικού υψους 1,2 εκατ. Ευρώ .

Το έργο αυτό απεντάχθηκε, επειδή αδράνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες με πρώτη και καλύτερη την δημοτική αρχή.

 

Κατά την ίδια τακτική, της αδράνειας ,ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει και άλλα έργα υψους 16 εκατ. Ευρ, τα οποία είχαν ενταχθεί το 2010, κατά την δικιά μας δημοτική περίοδο, τα οποία  δημοπρατήθηκαν το  2013 από τα την παράταξη που σήμερα κυβερνά τον δήμο και ακόμα δεν έχει τελειώσει η διαδικασία της δημοπράτησης, ώστε να αναδειχθεί ανάδοχος!

 

Το ίδιο και με την ΟΑΣΗ ,για την οποία είχε δεσμευθεί η δημοτική αρχή ότι θα ολοκληρώνονταν μέχρι την άνοιξη ,χωρίς να προσδιοριστεί ποια άνοιξη ποιάς χρονιάς και συνεχώς δίνετε παρατάσεις για την ολοκλήρωσή της, με διαφορετικο πρόσχημα κάθε φορα.

Πείτε μου ένα έργο που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια ,που έχετε την ευθύνη της διαχείρισης της πόλης.

 

Το ίδιο  και με το έργο της υπογειοποίησης των κάδων στην πόλη,  όπου ματαιώθηκε ο διαγωνισμός, γιατί δεν ήταν σωστές οι προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού.Ανικανότητα ,προχειρότητα ,σκοπιμότητα!οτι και να είναι η πόλη χάνει χρόνο και ευκαιρίες, κατι που δεν έχει πολυτέλεια σε περιόδους οικονομικά δυσχερείς

 

Αναγκάζομαι να σας υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά ότι επι ημερών μας, η πόλη μας αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Έργων και Χρυσός Τουριστικός Προορισμός και πολεμήθηκε τόσο πολύ για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις  όπως έγιναν όπως με το Πάρκιγκ κεντρικής πλατείας,  GRANT SERAI, οι τρείς βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Κενάν Μεσαρέ, ο τριτοβάθμιος  βιολογικός καθαρισμός , οι πεζοδρομίσεις και άλλα πολλά , που άλλαξαν πραγματικά την είκόνα της  πόλης μας και που φέρουν την δική μας σφραγίδα, κάτι που σας ενοχλεί ,όταν  σας τα υπενθυμίζουμε! Ακόμη και σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο, όπως είναι η ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης, στρέψατε την πλάτη σας και αναφέρομαι στις παιδικές χαρες, οι οποίες είναι πλήρως εγκατελειμένες με τους κινδύνους να ελοχεύουν παντού.

 Σας υπενθυμίζω, ότι πρίν ένα σχεδόν χρόνο είχαμε τον βαρύ τραυματισμό μικρού παιδιού στην παιδική χαρά του Κουραμπά,  την οποία έκτοτε κρατάτε κλειστή,

ενω ανάλογα περαστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες εκατελειμένες σε ολόκληρο τον δήμο μας .

Καί εδώ περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια και  ευαισθησίες που επικαλείστε, κάτι που δεν επιβεβαιώνονται  από το ανάλογο ενδιαφέρον και προ πάντων από τις πράξεις σας.Δυστυχως, επι των ημερών σας επικρατεί η αλαζονία , η οποία είναι κακός σύμβουλος σας!Πολλά και μεγάλα λόγια, χωρίςούτε ένα έργο στη πόλη μας»τόνισε μεταξύ άλλων ο επι κεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ.Γκόντας ο οποίος δήλωσε πως η παράταξή του είναι πρόθυμη να στηρίξει κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής, που έχει στόχο την ανάβάθμιση της πόλης και το συμφέρον των πολιτών της.”

 

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x