Δευτέρα , 29 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες / Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο Δημαρχείο
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο Δημαρχείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Χθες το πρωί, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας διαδήλωναν μαζικά στους δρόμους της πόλης, κάποιοι … γνωστοί άγνωστοι, προχώρησαν σε βανδαλισμούς γράφοντας συνθήματα στο κτίριο και καταστρέφοντας τα μπάνερ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Μειοψηφίες δήθεν «επαναστατών» μπαχαλάκηδεων που ποτέ δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ουσιαστικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει ανοχή στη δράση τους, προχωρώντας άμεσα σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Το να βανδαλίζεις το Δημαρχείο, ένα δημόσιο κτίριο-σύμβολο της πιο άμεσης δημοκρατίας, ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίριο, δεν δείχνει απλά έλλειμμα αγωγής, παιδείας και πολιτισμού, αλλά λειτουργεί στην ουσία προβοκατόρικα στον συλλογικό αγώνα.

Κι επειδή με τα συνθήματα που ανέγραψαν στο Δημαρχείο εκφράζουν υποτίθεται την αλληλεγγύη στους απεργούς της Ανακύκλωσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κοινωνικές συμμαχίες σε έναν αγώνα δεν οικοδομούνται με επίδειξη καταστροφικής μανίας. Οικοδομούνται όμως μέσα από την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Δημάρχου Ιωαννίνων, για έμπρακτη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανεργία δεν «θεραπεύεται», με την καταστροφή, αλλά με πρωτοβουλίες, όπως αυτή της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

 

 

Δείτε Επίσης

Η Βουλή των Ελλήνων χρηματοδοτεί την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων του Έπους του 1940 στο Καλπάκι

«Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments