Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ελληνική γλώσσα, ο Έλλην μουσικός λόγος και η αρχαία τραγωδία

Η ελληνική γλώσσα, ο Έλλην μουσικός λόγος και η αρχαία τραγωδία

music_0

 Από:Γιώργος Γκόντζος

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ., στονΠολιτιστικό Πολυχώρο  «Δ. Χατζής» με θέμα: Η ελληνική γλώσσα, ο  Έλλην μουσικός λόγος και η αρχαία τραγωδία.

Κείμενα – παρουσίαση: Κατερίνα Ζωγράφου, φιλόλογος

Παίζουν οι μουσικοί:

Θεόδωρος Ζωγράφος, κλαρίνο

Φώτης Καραμπάς, βιολί

Γιάννης Κωσταδήμας, λαούτο

Παναγιώτης Μπουζούλας, ντέφι

Στο τραγούδι ο Σπύρος Μπέλλος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Η κυρία Κατερίνα Ζωγράφου αναφέρει σχετικά: «Η χρόνια ενασχόλησή μας με τα θέματα του Ελληνικού πολιτισμού, απέδειξε ότι βάθρο αυτού του ανεπανάληπτου θαύματος είναι το φοβερό όργανο της σκέψεως , της νοήσεως και των συναισθημάτων, η Ελληνική Γλώσσα, η τελειότερη στον πλανήτη… <<Όστις έχει την γλάσσα έξει και το πνεύμα>>. Η μουσικότητά της είναι εφάμιλλη της συμπαντικής λέει ο διεθνούς φήμης μουσικός Ξενάκης.Άρα την διέπει ρυθμός, αρμονία, μελωδία μα και κωδικοποιημένη γνώση..

    Το ίδιο ακριβώς και ο έλλην λόγος, είναι μουσικός λόγος και ύψιστη έκφρασης του η ποίηση και μάλιστα η Τραγωδία.Τραγωδία και Θέατρο, μοναδική επινόηση του Ελληνικού πνεύματος, ως μέσο καταλυτικό ψυχαγωγίας και σωφρονισμού, απογειώνουν την Ελληνική σκέψη, ανοίγεται η επίμονη οδός προς την αυτογνωσία..

     Στα κατάμεστα θέατρα το υπαρξιακό πρόβλημα(μεγαλείο, τραγικότητα, παθήματα0 με την εμπνευσμένη ποίηση των τριών αξεπέραστων τραγικών, την τραγωδία, τη γλώσσα και μουσική του θεάτρου ως μουσικοί και συνθέτες οι ίδιοι συντελούσαν και στην <<δι ελέον και φόβου κάθαρσιν>> και των δικών τους παθημάτων.

      Δώρο των Ελλήνων στην ανθρωπότητα το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ…».

 

Δείτε Επίσης

Κώστας Μπάρκας: Κατάθεση Αναφοράς για τα προβλήματα στις δομές Υγείας του Δήμου Πάργας

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς τον Υπουργό Υγείας την με Αριθμό Πρωτοκόλλου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments