Παρασκευή , 14 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Η καθηγήτρια του Γυμνασίου Δολιανών Μ.Καλτσώνη,μεταφέρει τις εμπειρίες από την παρέμβαση με θέμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»

Η καθηγήτρια του Γυμνασίου Δολιανών Μ.Καλτσώνη,μεταφέρει τις εμπειρίες από την παρέμβαση με θέμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»

kmop2kmop1Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–  “Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ,η επαγρύπνηση των μελών της κοινότητας για παρεμβάσεις έγκαιρες σε θέματα ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού”.Αυτό τόνισε η καθηγήτρια  κ.Μαρίνα Καλτσώνη του Γυμνασίου Δολιανών Ιωαννίνων , μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,με αφορμή  την  δίωρη  διαδικτυακή παρέμβαση  με θέμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό», δράση που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία έχει καθιερωθεί στις 6 Μαρτίου.

Η υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»  έγινε από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού,  με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable-Ενδυναμώνω» και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Γεώργιο Ράπτη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Δολιανών μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο σε ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου του εκφοβισμού και την ενδυνάμωση δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη διαχείρισή του.

Η κ.Μαρίνα Καλτσώνη αναφέρθηκε στις εμπειρίες που μετάφεραν οι μαθητές και οι μαθητριες ποου παρακολούθησαν το πρόγραμμα ,τόνισε ότι “στο σχολείο υπάρχουν και παιδιά από άλλες χώρες και παιδιά γυμνασίου που βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο της μαθητικής ζωής”,ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως άλλο είναι ένα πείραγμα και άλλο μια συστηματική  ενόχληση ,γεγονός  που συνιστά εκφοβισμό.

Σε ανακοίνωση του σχολείου που υπογράφει η διευθύντρια κ.Ελένη Θεοδώρου εκφράζονται “οι θερμές ευχαριστίες προς την εκπαιδεύτρια του προγράμματος κ. Βέρα Πρατικάκη, καθώς και την κ. Βίκυ Αντωνοπούλου για την  αγαστή συνεργασία”.Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Ερώτηση του Χρήστου Γκόκα στη Βουλή για την καταβολή της σύνταξης χηρείας του Δημοσίου

Ο βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με βουλευτές της Κ.Ο. του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of