Τετάρτη , 24 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ομιλία της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τον προϋπολογισμό

Η ομιλία της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) για τον προϋπολογισμό

TZOYFH Από: Γιώργος Γκόντζος

  Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε επί του Προϋπολογισμού που καταθέτει η Κυβέρνηση για το 2016. Στην ομιλία της τόνισε πως ο κατατεθείς Προϋπολογισμός αποτελεί ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο πρόγραμμα, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας, ενώ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής πρότασης της Κυβέρνησης. Στοχεύει στη συγκράτηση των δαπανών, ενώ παράλληλα ενσωματώνει κοινωνικές πολιτικές κατεξοχήν για την υποστήριξη των οικονομικά αδυνάτων συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προηγούμενες πολύχρονες μνημονιακές πολιτικές που υλοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές και πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0.5% για το 2016 που ισοδυναμεί με 850 εκατομμύρια, τη στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν δεσμευτεί για πλεόνασμα 4.5%, δηλαδή 7 δις.   Πρόσθεσε επίσης, πως η ύφεση για το 2015 προβλέπονταν 2.3% ενώ τώρα προβλέπεται να είναι μηδενική.

Η βουλευτής συμπλήρωσε πως προβλέπονται αυξήσεις σε κονδύλια – κατά 823 εκ. ευρώ – που αφορούν την ανεργία, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την οικονομική ενίσχυση δημόσιων δομών υγείας, την πρόσβαση ανασφάλιστων και υπερηλίκων στη δημόσια φροντίδα υγείας.

Κλείνοντας, ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια προβλέπονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας, ενώ αυξάνεται η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 300 εκ ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται η αναθεώρηση και ο εξορθολογισμός του συστήματος προμηθειών υγείας σε νοσοκομεία και ΕΟΠΠΥ.

  Η ομιλία της Μερόπης Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού για το έτος 2016

 

 

 

Δείτε Επίσης

Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ από τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών σήμερα στις 15:30

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, «μετά τα θλιβερά, πρωτόγνωρα και επικίνδυνα γεγονότα της αχρείαστης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of