Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών Πρέβεζας.

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών Πρέβεζας.

αρχείο λήψηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Συνάντηση με μέλη της Διοίκησης του σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕμε τους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,δημοτικό σύμβουλο  Γιάννη Νόβακαι περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κωτσαντή, καθώς και το εργατικό στέλεχος Ειρήνη Κυριαζή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του σωματείου το οποίο εξέθεσε τα οξυμμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ομαλή λειτουργία του εμπορικού λιμανιού από τις δραστηριότητες και τις απαγορεύσεις που σχετίζονται με την λειτουργία και την ανάπτυξη της τουριστικής μαρίνας.

Κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι εν κρυπτό  καταργήθηκε η δυτική προβλήτα που εξυπηρετούσε ανάγκες του εμπορικού λιμανιού, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Και ενώ το προηγούμενο διάστημα αυτή χρησιμοποιούνταν από τους λιμενεργάτες για ελλιμενισμό φορτηγών, τώρα μετά από καταγγελίες του ιδιώτη εκμεταλλευτή της ιδιωτικοποιημένης μαρίνας το λιμεναρχείο τους το απαγορεύει. Το αποτέλεσμα είναι να μη επαρκούν οι υπόλοιπες προβλήτες για την εξυπηρέτηση των φορτηγών πλοίων και να προσανατολίζονται σε άλλα λιμάνια.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση την οποία έχει επανειλημμένα εκφράσει δημόσια με ανακοινώσεις της η Τομεακή Επιτροπήκαι τα εκλεγμένα στελέχη της στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, ότι το πρόβλημα είναι η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Πρέβεζας.

Τόνισαν στους εκπροσώπους των λιμενεργατών να μην εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και ότι σύντομα και το εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας η θα κλείσει από τους ανταγωνιστές της ιδιωτικοποιημένης μαρίνας η και αυτό θα ιδιωτικοποιηθεί.

Παρότρυναν τους εργαζόμενους να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα και τις διεκδικήσεις τους στο λαό της Πρέβεζας έτσι ώστε να τους σταθούν αλληλέγγυοι και να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Τους διαβεβαίωσαν ότι οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουνσε οποιαδήποτε μορφή αγώνα αποφασίσει το σωματείο των λιμενεργατών, μέσα από τα ταξικά σωματεία  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τέλος υπογράμμισαν ότι τα λιμάνια μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες, μόνο όταν η αξιοποίησή τους υποταχθεί σε ένα επιστημονικό σχέδιο με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Μόνο ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αξιοποιήσει την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει να αφαιρεθεί η εξουσία από την αστική τάξη, να φύγει από τη μέση το περιττό – το παρασιτικό μέρος της παραγωγής, οι καπιταλιστές. Προϋποθέτει τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία στα χέρια της.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments