Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας: «Μοιρολόι – Ωδή στην ιστορία του τόπου μας»

Θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας: «Μοιρολόι – Ωδή στην ιστορία του τόπου μας»

1ΑΦΙΣΑ ΜΟΙΡΟΛΟΙΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας κάνει το ντεμπούτο του την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο πίσω από την πρώην μαθητική εστία (ΕΙΝ)με το έργο «Μοιρολόι – Ωδή στην ιστορία του τόπου μας». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο το οποίο γυρίζει την κλεψύδρα και αφηγείται την ιστορία του τόπου μας.

Με βασικές συντεταγμένες τον τόπο και το χρόνο, ξυπνούν μνήμες μέσα από ιστορικά κείμενα, χορεύουν σε βαρύ Ηπειρώτικο σκοπό και αγγίζουν το σήμερα σαν μαϊστράλι στα Θεσπρωτικά παράλια.

Ο ένας από τους δύο πόλους μεταξύ των οποίων οριοθετείται το επιλεγόμενο έργο, είναι ο τόπος μας, με την μακραίωνη ιστορία και την πλούσια παράδοσή του να εμπνέουν τους δημιουργούς του έργου.

Ο άλλος πόλος έχει να κάνει με το χρόνο, όπου στο διάβα των αιώνων ο τόπος αυτός αναπτύχθηκε, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε και ανασυστάθηκε από τις στάχτες του. Έτσι ως δοχείο ζωής αναδεικνύει μια ιδιαίτερη πολιτιστική βαρύτητα, η οποία αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους, τους ενώνει και τους προσανατολίζει σε δημιουργικό-ειρηνικό παρόν και μέλλον».

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανασίου
  • Ηθοποιοί: Ιωάννης Αναστασιάδης, Αλεξάνδρα Λώλη, Μάγδα Μίαρη-Μπάλλου,Φώφη Νικολαΐδου, Μελίνα Ντέτσικα, Εσμεράλδα Πρίφτη και Δέσποινα Φερεντίνου.
  • Σκηνικά: Βασίλειος Γερασιμίδης.
  • Βυζαντινά κοστούμια: Ατελιέ Ευδοκία
  • Παραδοσιακές στολές: Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος»
  • Σχεδιασμός φωτισμού: Σωτήρης Σταύρου
  • Ήχος: Τζένη Τσάλη
  • Φωτογραφίες: Μάκης Μάντης

 

Δείτε Επίσης

Κατάθεση ερώτησης της Μερόπης Τζούφη προς την Υπουργό Παιδείας για τους «2.000 μαθητές που παραμένουν αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση στα Ιωάννινα»

Την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό (tablets, laptops) στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης ζητά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of