Δευτέρα , 27 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Θετικά μηνύματα από την Ολλανδία για τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Θετικά μηνύματα από την Ολλανδία για τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Μια καλή αρχή για την τουριστική προβολή της περιοχής σε νέες αγορές έκανε, με την έναρξη της νέας χρονιάς, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, που συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Τουρισμού «Vakantiebeurs 2019» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τις 9 έως και τις 13 Ιανουαρίου, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Η συμμετοχή του δήμου, με στόχο να προβάλει τα Κατσανοχώρια-Τζουμέρκα ως έναν ενιαίο, πολυδιάστατο προορισμό για κάθε εποχή του έτους αλλά και για κάθε βαλάντιο, αποτιμάται απολύτως θετική, καθώς χιλιάδες επαγγελματίες και εν δυνάμει ταξιδιώτες, βρέθηκαν στο περίπτερο του δήμου και ενημερώθηκαν για την περιοχή.

Ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο δήμος, με την παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνου Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλου, αλλά και αρκετών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, υποδέχθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ταξιδιώτες που αναζητούν νέους προορισμούς και έμπνευση για τις επόμενες διακοπές τους.

Εξάλλου, οι Ολλανδοί επισκέπτες της χώρας μας, εκτός από τα νησιά και τη θάλασσα, ενδιαφέρονται πλέον και για νέους ορεινούς προορισμούς, καθώς και για εναλλακτικές διακοπές και αυτό ήταν το κριτήριο για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, σύμφωνα με τον κ. Γιωτόπουλο.

Παράλληλα, έγινε ειδική παρουσίαση της περιοχής, ενώ υπήρξαν επαφές με επιχειρηματίες του κλάδου, tour-operatorsκαι ταξιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, μετά από το ενδιαφέρον που υπήρξε, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων πρόκειται να διοργανώσει μια αποστολή δημοσιογράφων από την Ολλανδία (famtrip) το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δήμος, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της περιοχής, έχει πρόσφατα προχωρήσει στην έκδοση ενός καλαίσθητου εντύπου με όλες τις επιχειρήσεις διαμονής, που δραστηριοποιούνται στα όριά του, ενώ θα ακολουθήσει ανάλογο έντυπο και για τους χώρους εστίασης, καθώς αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία στις επαφές στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό.

«Ως δημοτική αρχή , μετά την παρουσία μας στη συγκεκριμένη έκθεση, θεωρούμε ότι η απόφασή μας να συμμετέχουμε, δικαιώθηκε απόλυτα. Η παρουσίαση της περιοχής σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, έχει στρατηγική σημασία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που, όπως έχω αναφέρει ξανά, η περιοχή μας και το brand «Τζουμέρκα» βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Όλες οι κινήσεις μας έχουν στόχο να προβάλουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την προσπάθεια των επιχειρήσεων με όποιον τρόπο μπορούμε. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παραγωγή του έντυπου πληροφοριακού υλικού και η διοργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών, σε άψογη συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.

 

Δείτε Επίσης

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για παλιό Πανεπιστήμιο και πανδημία

Την τελική απόφαση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου αναμένει ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of