Δευτέρα , 29 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Θωμάς Μπέγκας: “Καθαρή νίκη στις 26 του Μάη”

Θωμάς Μπέγκας: “Καθαρή νίκη στις 26 του Μάη”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

“Μήνυμα για “καθαρή νίκη στις 26 του Μάη” έστειλε ο Θωμάς Μπέγκας και πλήθος κόσμου που συμμετείχαν σε μια εντυπωσιακή ανοιχτή συγκέντρωση για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” . Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών, “το ψηφοδέλτιο της νίκης”, όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.

“Είμαστε ένας Δήμος.  Έχουμε ένα μέλλον. Έχουμε μία επιλογή: τη νίκη, την καθαρή νίκη, στις 26 του Μάη”, ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας, μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.  Προέτρεψε τους συγκεντρωμένους, “πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για τη νέα νίκη” και ευχήθηκε “καλό και έντιμο αγώνα” για όλους τους υποψήφιους, όλων των παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, ξεκίνησε την ομιλία του εμφανώς συγκινημένος από την δυνατή “ψήφο εμπιστοσύνης” των συνδημοτών του  λέγοντας “ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου,  γι’ αυτή την αγάπη, γι’ αυτή την τιμή που μου κάνετε, να στηρίζετε, με τόσο πάθος, το ψηφοδέλτιό μας κι εμένα σαν Δήμαρχό σας. Απόψε νιώθω περηφάνεια, σιγουριά και μια απέραντη ευγνωμοσύνη”.

«Εγκαινιάζουμε τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

«Απόψε, δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα εκλογικό κέντρο. Εγκαινιάζουμε τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, που χτίζονται με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο», είπε ο Θωμάς Μπέγκας,

Μίλησε για σχέδιο κι όχι για προεκλογικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως «το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι ΘΑ και σκόρπιες ιδέες. Το πρόγραμμα μας είναι το σχέδιο που ήδη υλοποιούμε, γιατί με την Δημοτική μας Αρχή, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!».

«Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα. Και είναι, πράγματι, δύσκολο να το πιστέψουμε πόσα πολλά πετύχαμε», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων  σε μια απολογιστική  αλλά και προγραμματική ομιλία. Η ομιλία του ήταν δομημένη πάνω σε τρεις χρονολογίες: στο 2014 και στο τι παρέλαβε ως νέος Δήμαρχος, στο 2019 και στο τι υλοποίησε η Δημοτική του Αρχή, στο 2023 και στο τι σχεδιάζει στην επόμενη θητεία του για τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του Δημάρχου ανά τομέα δράσεις του Δήμου:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Το 2014 πήραμε την απόφαση, να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής μας, τον κοινωνικό τομέα.

Το 2019 επενδύσαμε στην κοινωνία πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ και διατηρήσαμε την κοινωνική συνοχή.

Το 2023, το Σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ μια κοινωνία χαρούμενων ανθρώπων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ξόδευε πολλά για ένα πολιτισμό που αφορούσε λίγους.

Το 2019, είμαστε περήφανοι, γιατί προσφέραμε πολιτισμό για όλους, παντού. Παρέχουμε καλλιτεχνική παιδεία σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες νέες και νέους.  Δημιουργήσαμε δεκατέσσερις νέους χώρους πολιτισμού. Πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα Νέα Γιάννενα πρωτεύουσα πολιτισμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Το 2014, αποφασίσαμε να εξυγιάνουμε ολοκληρωτικά το Δήμο μας

Το 2019, έχουμε ξεπληρώσει είκοσι εκατομμύρια παλιά χρέη και δάνεια κι επιστρέψαμε στην κοινωνία οχτώ εκατομμύρια πλεόνασμα. Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη έως και 30%. Συνδιαμορφώνουμε τον προϋπολογισμό με τους δημότες. Νοικοκυρέψαμε το Δήμο. Καταργήσαμε κάθε σπατάλη. Αυτός είναι ο λόγος που αναδειχθήκαμε πρώτος δήμος στη χώρα σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα τον πιο εύρωστο δήμο στην Ελλάδα.

ΕΡΓΑ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που είχε ξοδέψει τέσσερα ΕΣΠΑ και δεν είχε δρόμους.

Το 2019, με χρήματα του δήμου, μέτρο-μέτρο, γειτονιά-γειτονιά κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε περισσότερα από σαράντα χιλιόμετρα ασφάλτου, επενδύοντας πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα Νέα Γιάννενα μια πόλη άνετης και ασφαλούς μετακίνησης για όλους.

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο με παραμελημένα πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους.

Το 2019, έχουμε υλοποιήσει και υλοποιούμε πάνω από έξι χιλιόμετρα πεζοδρομίων, δεκατρία πάρκα και πλατείες, τριάντα τρεις παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και κρίσιμους δημόσιους χώρους.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα την ιδανική πόλη για να ζεις.

ΔΕΥΑΙ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Το 2019, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος στη Χώρα. Επενδύουμε πενήντα εκατομμύρια σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα μια πόλη όπου όλοι θα έχουν άριστο και φθηνό νερό. Ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.  Και θα ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ήταν ακόμα η τουριστική παραμεθόριος της χώρας.

Το 2019, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, αναπτύσσοντας το αεροδρόμιο και προωθώντας την ομορφιά του τόπου μας, έχουμε κάνει τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, εισόδημα και δουλειές για όλους.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα κορυφαία τουριστική επιλογή για Έλληνες και ξένους.

ΕΣΠΑ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που δεν είχε πια ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Είχαμε στα χέρια μας, μόνο τα χρήματα των δημοτών και κάποιες μικρές πηγές ακόμα.

Το 2019, έχουμε εκτελέσει κι εκτελούμε ένα τεράστιο τεχνικό έργο, ύψους πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ δικά μας χρήματα. Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει με ώριμες μελέτες πάνω από εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ, από το νέο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, έχοντας μειώσει το κόστος των μελετών στο ένα πέμπτο.

Γιατί έτσι κάνουμε έργα εμείς. Γιατί έτσι αλλάζουμε προς το καλύτερο, τις ζωές των ανθρώπων. Γιατί εμείς, έχουμε κάνει πράξη όσα υπόσχονται οι άλλοι Συνδυασμοί σαν Πρόγραμμα.

Γιατί έτσι διοικήσαμε. Αυτοί είμαστε! Γι’ αυτό η νίκη είναι βέβαιη!

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα μια πρωτεύουσα που θα κυριαρχεί από το Αντίρριο ως την καρδιά της Ευρώπης.

Η αλήθεια του έργου δεν αντικρούεται

Για την «αλήθεια του έργου» αυτής της Δημοτικής Αρχής που δεν μπορεί να αντικρούσει κανείς, μίλησε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ο Δήμαρχος Ιωνννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Κι όπως είπε : «Αυτές τις αλήθειες, δεν μπορεί να τις αντικρούσει κανείς.

Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, και να υπόσχεται ότι θα σώσει τη λίμνη, που, ήδη, εμείς τη σώζουμε.

Κανείς και καμιά, δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, χωρίς να μας εξηγεί, πού πήγαν τα χρήματα από τέσσερα ΕΣΠΑ;

Πού πήγαν οι εισφορές των δημοτών για το Σχέδιο Πόλης; Και μιλάω για χρήματα που έδωσαν οι δημότες από το υστέρημά τους. Κι ούτε δρόμους είδαν ούτε υποδομές.

Ήρθε η δική μας Δημοτική Αρχή, ήρθαμε εμείς, για να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία, που βασανίζει την πόλη, σχεδόν, τριάντα χρόνια».

Μάλιστα ο Θωμάς Μπέγκας ήταν ιδιαίτερα υπαινικτικός όταν είπε πως «Κάποιοι, ανακαλύπτουν τα Γιάννενα, για πρώτη φορά. Μιλούν σα να προήρθαν από παρθενογέννηση. Σα να μην είχαν ποτέ θέση ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση.

Κάποιοι, φθάνουν στο σημείο να υπόσχονται, συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, «έξυπνο Δήμο», σχέδια για τη λίμνη, κοινωνικά προγράμματα».

Γι’ αυτό και θέλησε να … «φρεσκάρει τη μνήμη» όσων κάνουν πως ξεχνούν λέγοντας:

«Είμαστε εμείς, που καταρτίζουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία, συμμετοχικό προϋπολογισμό, καθιστώντας τους πολίτες συμμέτοχους στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου.

Είμαστε εμείς, που έχουμε διασφαλίσει τους πόρους, για να κάνουμε πράξη την «έξυπνη πόλη».

Είμαστε εμείς, που έχουμε ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να αναπλάσουμε όλη την παραλίμνια ζώνη ως το Πέραμα, να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο κέντρο για το παιδί στο παλιό Άσυλο Ανιάτων, ένα ανοιχτό πάρκο άθλησης και πολιτισμού δίπλα στη λίμνη, μια εμβληματική κεντρική πλατεία, αντάξια του μεγέθους της πόλης.

Είμαστε εμείς, που βραβευτήκαμε και γίναμε πρότυπο για την εισαγωγή της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, στην εξυπηρέτηση των δημοτών στις συναλλαγές τους με το Δήμο.

Είμαστε εμείς, που –κάναμε ακόμα και τα αυτονόητα που όμως ποτέ δεν γίνονταν – όπως το να βάλουμε τέλος στις ουρές, για μια πληρωμή λογαριασμού νερού.

Είμαστε εμείς, η Δημοτική Αρχή, που κατόρθωσε να ανακηρυχθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, προσπερνώντας την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα κι όλους τους Αστικούς Δήμους της Χώρας».

Το μέλλον συμβαίνει ΤΩΡΑ

Το πρόγραμμα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» για την επόμενη θητεία, «δεν είναι ΘΑ και σκόρπιες ιδέες», όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, γιατί το πρόγραμμα είναι «το σχέδιο που ήδη υλοποιούμε», όπως σημείωσε, γι’ αυτό και «με τη Δημοτική μας Αρχή, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!».

Κι αναφερόμενος πάλι στα τρία χρονικά ορόσημα που κυριαρχούν στην ομιλία του, ο Θωμάς Μπέγκας, είπε:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο κουρασμένο και χωρίς ποιότητα στην καθημερινότητα.

Το 2019, μετά από διάλογο με την κοινωνία, είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα.

Με έργα ώριμα, μελετημένα, σχεδιασμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έργα που θα αλλάξουν «το χάρτη» του Δήμου και τη φυσιογνωμία της πόλης.

Αναπτυξιακές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του τόπου μας

Έργα που  αποτυπώνουν το όραμα μας για το μέλλον μιας βιώσιμης, ελκυστικής, ανοιχτής και λειτουργικής ευρωπαϊκής  πόλης.

Ενός σύγχρονου ισχυρού μητροπολιτικού Δήμου, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Το 2023, τα Νέα Γιάννενα θα είναι ένας Δήμος όπου μια ανώτερη ποιότητα ζωής θα είναι δικαίωμα για όλους.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του δίνοντας το σύνθημα για «καθαρή νίκη στις 26 του Μάη» και ακολούθως παρουσίασε ανεβάζοντας στην εξέδρα έναν έναν του υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλου όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.”

 

 

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 7.108 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 93 νεκροί και 612 διασωληνωμένοι, 87 κρούσματα στα Γιάννενα

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, 7.108 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments