Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / «Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί» «Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων.

«Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί» «Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

από ψηλα-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Πάνω από 1.700 μαθητές από τα σχολεία όλου του νομού, με τον ενθουσιασμό, το κέφι και το χαμόγελο τους, έστειλαν το μήνυμα πως η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είναι υπόθεση των πολιτών.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μαγικό. Ενώνουμε τα χέρια ενώνουμε δυνάμεις για να δείξουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει προσπάθεια. Όταν είμαστε όλοι μια γροθιά μπορούμε να κερδίζουμε. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στα παιδιά.

Δίπλα στον  μοναδικό «καμβά»  που συνθέτουν η λίμνη και το Κάστρο,  οι  εκατοντάδες μαθητές πρόσθεσαν την «πινελιά» του ενθουσιασμού, της αισιοδοξίας, της βεβαιότητας: Μπορεί να συμβεί!

«Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα της νίκης. Τα Γιάννενα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι  πολίτες αυτής της πόλης, ξεκινώντας από τους νέους, αγκαλιάζουν τη προσπάθεια για να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», είπε ο κ. Μπέγκας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, επενδύοντας στον πολιτισμό, θεωρώντας τον ως μοχλό ανάπτυξης για το μέλλον μιας πόλης εξωστρεφούς, σύγχρονης, ευρωπαϊκής.

Αλλά –όπως υπογράμμισε  ο Δήμαρχος – «είναι επιλογή μας αυτή η υποψηφιότητα να μην είναι μόνο Γιάννενα αλλά να είναι Ήπειρος. Να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση να τονώσουμε την ελπίδα όλης της Ηπείρου, διεκδικώντας έναν όμορφο και σπουδαίο στόχο».

Μια αγκαλιά για το Κάστρο, «μια αγκαλιά για την πόλη μας» άνοιξαν σήμερα οι μαθητές των Ιωαννίνων. Την ώρα που η μάχη της διεκδίκησης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μπαίνει στην τελική ευθεία, οι νέοι έδωσαν ένα ισχυρό συμβολισμό  της θέλησης να είναι τα Γιάννενα και η Ήπειρος  ο μεγάλος νικητής.

Συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις

Η δράση των νέων «μια αγκαλιά για την πόλη μας», θα συνεχιστεί με μια σειρά από εκδηλώσεις και αύριο Σάββατο από το πρωί μέχρι το βράδυ,  στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτρης Χατζής».

  • Το Σάββατο από τις 10 το πρωί, ο Σκακιστικός Όμιλος Ιωαννίνων μυεί στο σκάκι όσους το αγαπούν και θέλουν να μάθουν τα μυστικά του.
  • Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και το Εικαστικό απασχολούν τα παιδιά με ζωγραφική, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, κ.ά.
  • Το απόγευμα του Σαββάτου, από τις 6 μ.μ. ξεκινούν συναυλίες ελληνικής και ξένης σύγχρονης μουσικής με μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων , του Σύγχρονου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, του Ηπειρωτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας, του Ioannina School of Music, του Ωδείου Ars Nova και του Modern Music School.

 

Δείτε Επίσης

Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Θέατρο Ε.Η.Μ.

Σταθερά αγαπημένος του κοινού για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ερμηνευτής που ξεχώρισε στη γενιά του ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments