Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ι.Μήτσης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου )-Ζητά παρέμβαση των Βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων για την «Διαχείριση των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας»

Ι.Μήτσης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου )-Ζητά παρέμβαση των Βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων για την «Διαχείριση των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας»

MHTSHSΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την παρέμβαση των Βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων  ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Β. Μήτσης, προκειμένου το ζήτημα που αφορά την «Διαχείριση των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας», να φτάσει σε ένα αίσιο πέρας εν όψει της ψήφισης του σχετικού Σχεδίου Νόμου.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα αυτό αφορά τις περιπτώσεις όπως της δημόσιας εκτέλεσης μουσικής σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π..

 Τα προβλήματα αυτά, έχουν προκληθεί κατά την εφαρμογή του Νόμου 2121/93 με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των Επιχειρήσεων-Μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, επειδή αναπτύσσουν δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση πολιτιστικών έργων.

Ήδη, ολοκληρώθηκε ο εθνικός διάλογος για το θέμα και τα Επιμελητήρια της χώρας έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο Νόμου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ζητά την βοήθεια και την παρέμβαση των τοπικών Βουλευτών, ώστε η αναμενόμενη τροποποίηση του παραπάνω Νόμου, να δώσει ανάσα στα Μέλη του, που είναι επαγγελματίες χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς.

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of