Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Αρχική / Αθλητικά / Κάλεσμα φορέων για τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων- Μικτής Ε.Π.Σ. Ηπείρου

Κάλεσμα φορέων για τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων- Μικτής Ε.Π.Σ. Ηπείρου

IMG_8046Από:Γιώργος Γκόντζος–Τους πολίτες της Ηπείρου,  να δώσουν το παρών στον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και της Μικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ), ο οποίος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (ώρα 15.30) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, κάλεσαν  οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων, ήτοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Ε.Π.Σ.Η.Π..

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Περικλής Βασιλάκης, τόνισε ότι “ο σκοπός του παιχνιδιού είναι φιλανθρωπικός-κοινωνικός. Θα υπάρξουν τιμητικές προσκλήσεις, με ένα συμβολικό αντίτιμο,  είτε σε χρήματα, είτε σε  τρόφιμα ή σε ο,τιδήποτε άλλο κρίνει ο καθένας,  για την ενίσχυση των ανθρώπων που θέλουμε να βοηθήσουμε. Το γήπεδο Ζωσιμάδων το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει πολύ κόσμο και για αυτό καλούμε τους Ηπειρώτες,  να είναι κοντά μας σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και για να τιμήσουμε τη μεγάλη ημέρα της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων”.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε επίσης να συνδράμουν την προσπάθεια, μέσω χορηγιών και όλες οι επιχειρήσεις της Ηπείρου. Ακόμη πρόσθεσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και για τις άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως ήδη έχει γίνει στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Η Ολυμπιονίκης- Σμηναγός Κατερίνα Θάνου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία προβολής του Αθλητισμού σε σχολεία των Ιωαννίνων, το πρωί της ίδιας ημέρας μαζί με την επίσης Ολυμπιονίκη Αθανασία Τζουμελέκα.

 “Εγώ και η Αθανασία (Τζουμελέκα)- είπε μεταξύ άλλων–  δεχτήκαμε από την πρώτη στιγμή το κάλεσμα να βρισκόμαστε σε αυτή την εκδήλωση. Σαφώς ο σκοπός είναι ιερός, και όταν  πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό αγώνα αυτό έχει πρωτεύουσα σημασία για εμάς. Αυτή τη στιγμή, όσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και εγώ και η Αθανασία  (Τζουμελέκα) έχουμε αναλάβει το ρόλο της προβολής των Ολυμπιονικών με την παρουσία μας σε σχολεία  και αθλητικούς συλλόγους για να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Να μπορέσουμε να φέρουμε τη νεολαία κοντά σε ευ αγωνίζεσθαι, στα πρότυπα ενός υγιούς αθλητή. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο αυτή τη διαδικασία. Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί η ανταπόκριση των Δήμων και των Περιφερειών σε όλες τις πόλεις που έχουμε κινηθεί είναι μεγάλη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό θα κάνουμε και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, όπου θα παραβρεθούμε σε σχολεία της πόλης για να έρθουμε κοντά με τους μαθητές. Είμαι σίγουρη πως οι Γιαννιώτες θα ανταποκριθούν στην εκδήλωση.”

 Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων, εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού,  Βασίλης Καλούδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: “Ως Δήμος Ιωαννιτών δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε εδώ και να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς. Βλέπουμε τον αθλητισμό σε όλες τις προεκτάσεις του, μιας και είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα Ελευθέρια, το πιο ιστορικό γεγονός της πόλης.  Θα διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Εθνικής Ενόπλων και ΕΠΣ Ηπείρου, θα ήθελα ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνουν και στέκονται δίπλα στην πόλη, στα Ελευθέριά της.  Θα ήθελα και εγώ να καλέσω τους Γιαννιώτες να είναι παρόντες στην εκδήλωση, να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές, και να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν.   Μακάρι τέτοια αθλητικά γεγονότα να υπάρχουν συχνά. Να ευχαριστήσω επίσης και τους Ολυμπιονίκες που είναι εδώ μαζί μας που και αυτοί  επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο σε ο, τι αφορά τη μύηση των παιδιών στον Αθλητισμό”.

 

 Την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων  εκπροσώπησε ο π. Δημήτριος Μακρής που εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου προς τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.  “Είμαστε ευτυχείς- δήλωσε μεταξύ άλλων- γιατί παρά την κρίση την οποία βιώνουμε, υπάρχουν ακόμα φορείς υγιείς και άνθρωποι οι οποίοι έχουν ευαισθησίες και νοιάζονται για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους ποδοσφαιριστές για τη συμμετοχή τους. Αυτή τους η προσφορά μας τιμά ιδιαιτέρως. Θερμές ευχαριστίες και στους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για την κοινωνία μας, να αναδείξουν τις ευαισθησίες στα νέα παιδιά. Τέλος, ευχόμαστε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και η συνδιοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία, μιας και ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και ιερός”.

 

Τέλος εκ μέρους της ΕΠΣΗΠ το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Δαβής, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: “Είναι τιμή και υποχρέωση για εμάς ως ΕΠΣΗΠ να είμαστε παρόντες σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό αθλητικό γεγονός. Πόσω μάλλον όταν ο σκοπός είναι ιερός. Είμαστε εδώ παρόντες ως Ένωση Ηπείρου, συνδιοργανωτές αυτής της σημαντικής εκδήλωσης μαζί  με τους υπόλοιπους φορείς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Ηπειρώτικο ποδόσφαιρο οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά, είναι μπροστά. Καλώ όλον τον κόσμο της περιοχής, ποδοσφαιρικό και αθλητικό, να βρίσκεται την ημέρα της εκδήλωση στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων ‘Οι Ζωσιμάδες’».

 

  • Βασικά σημεία διάθεσης προσκλήσεων και παραλαβής ειδών διατροφής κλπ είναι τα εξής: Περιφέρεια (Γραφεία 128-129) , Δήμος Ιωαννιτών (Κεντρικό Δημαρχείο), Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων (Ι.Ν. Μητροπόλεως, Αγίας Μαρίνας, Αρχιμανδρειού, Περιβλέπτου και Αγ. Νικολάου Αγοράς), Ε.Π.Σ.Η.Π. (Γραφεία Χαρ. Τρικούπη 10 ή Γήπεδο ΕΠΣΗΠ).

Δείτε Επίσης

«Τα μυστικά των παραμυθιών: κρυμμένα σύμβολα και συμβολισμοί»-Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου (ώρες 18:30-20:30) ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments