Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας σε μια μεγάλη συγκέντρωση-γιορτή δίπλα στη λίμνη

Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας σε μια μεγάλη συγκέντρωση-γιορτή δίπλα στη λίμνη

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας από τους Γιαννιώτες που συμμετείχαν μαζικά χθες το βράδυ, όχι σε μια κλασική προεκλογική συγκέντρωση αλλά σε μια «γιορτή της αλήθειας».

Με φόντο τις πιο όμορφες εικόνες της λίμνης, τα φωτισμένα καραβάκια και την ακρόπολη του Κάστρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, έδωσε με σιγουριά το σύνθημα: «Πάμε για τη νίκη. Πάμε με την Αλήθεια. Πάμε με το χέρι στην καρδιά, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και νέους δρόμους συνεννόησης και ανάπτυξης».

Μια συγκέντρωση διαφορετική κι ένας λόγος όπου το πολιτικό μήνυμα του Θωμά Μπέγκα, κυριαρχούνταν από το συναίσθημα που εξέφραζε. «Απόψε στεκόμαστε στην καρδιά του μέλλοντός μας. Ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Τα δικά σας χαμόγελα την κάνουν ακόμα ομορφότερη», είπε στην έναρξη της ομιλίας του και ευχαρίστησε όλους τους Γιαννιώτες για τη δύναμη που δίνουν στον ίδιο ως Δήμαρχο και την παράταξη του «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», «στην πιο μεγάλη, στην πιο πλατιά και ανεξάρτητη Δημοτική Ομάδα. Στο μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο των εκλογών της Κυριακής».

Αν κάποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα το πνεύμα συνεργασίας που φέρνει η απλή αναλογική και ο «Κλεισθένης» αυτός είναι ο σημερινός Δήμαρχος, ο Θωμάς Μπέγκας. «Είμαστε η ομάδα νίκης! Είμαστε η πιο δυνατή ομάδα! Γι’ αυτό, γιορτάζουμε τις εκλογές. Γι’ αυτό, δεν έχουμε αντιπάλους, παρά μόνο φίλους. Είμαστε μια μεγάλη γέφυρα, που ενώνει τα Γιάννενα με το Νησί, με το Πέραμα, την Ανατολή, την Παμβώτιδα και το Μπιζάνι. Γιατί, δεν μας ένωσε ο νόμος το 2010. Έχουμε ενωθεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Απ’ τα νερά της λίμνης και τον ίσκιο των βουνών, που ορθώνουν το ανάστημά τους τριγύρω μας. Είμαστε Γιαννιώτες, πάνω από όλα. Όπως έχω πει, το όνομά μας είναι η τιμή μας και η ιστορία μας η εντολή μας», είπε στην ομιλία του.

Χαρακτήρισε την παράταξη του «παράταξη συνεργασίας και λογοδοσίας» που δεν κάνει κατάχρηση εξουσίας και υπενθύμισε πως «το 2014 γκρεμίσαμε τα τείχη και κάναμε πράξη ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δώσαμε χέρια και γίναμε συνεργάτες με τη μειοψηφία. Ανοίξαμε τα Διοικητικά Συμβούλια και βάλαμε μέλη από όλες τις παρατάξεις, χωρίς να μας υποχρεώνει ο νόμος».

Γι’ αυτό ζήτησε «Καθαρή εντολή πρωτιάς και συνεργασίας. Για ένα Δημαρχείο ανοιχτό. Για ένα Δήμαρχο φιλικό. Για ένα μέλλον χωρίς αυταρχισμούς και παντογνώστες».

Πορεία έργου και προσφοράς

«Απόψε γιορτάζουμε την Αλήθεια του έργου μας», είπε ο Θωμάς Μπέγκας, για να προχωρήσει σε έναν έμμεσο απολογισμό των όσων πέτυχε αυτή η Δημοτική Αρχή στα 4,5 χρόνια της θητείας της, με χαρακτηριστική τη λέξη «γιορτάζουμε»:

«Γιορτάζουμε τα χαμόγελα χιλιάδων συμπολιτών, που καταφέραμε να μην είναι μόνο ωφελούμενοι στις κοινωνικές μας δομές, αλλά να αισθάνονται χαρούμενοι.

Γιορτάζουμε τη δύναμη της ζωής και της τέχνης, μαζί με χιλιάδες παιδιά και νέους,  που διδάσκονται πολιτισμό δωρεάν στις υποδομές που δημιουργήσαμε.

Γιορτάζουμε κάθε παιδικό γέλιο, που ακούγεται στους παιδικούς σταθμούς και στις δεκάδες παιδικές χαρές, που φτιάξαμε και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε.

Γιορτάζουμε σιγά σιγά, γειτονιά – γειτονιά, το τέλος της εγκατάλειψης των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Γιορτάζουμε, γιατί, επιτέλους, έχουμε ένα Δήμο οικονομικά υγιή. Γιατί μειώσαμε τα δημοτικά τέλη μέχρι και 30%. Γιατί σώσαμε τη ΔΕΥΑΙ. Κι όπου να’ ναι θα φθηνύνει και το νερό.

Μαζί μας, γιορτάζει κι η λίμνη, που σώζεται οριστικά, επειδή πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο έργο αποχέτευσης και περιβαλλοντικής προστασίας στη Χώρα.

Γιορτάζουμε τις παραδόσεις μας και την αρχιτεκτονική μας, που προστατεύουμε και αναδεικνύουμε σε όλη την έκταση του Δήμου.

Γιορτάζουμε τη ζωή και τη φύση, σε όλα τα πάρκα, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους, που παραδώσαμε και παραδίδουμε, σε όλη την έκταση του Δήμου.

Γιορτάζουμε το δίκιο των συμπολιτών που πλήρωναν εισφορές για το σχέδιο πόλης από τις προηγούμενες δεκαετίες και υποδομές δεν είδαν. Είμαστε εμείς, που αρχίσαμε να επιστρέφουμε στους δημότες τις υποδομές που έπρεπε να έχουν εδώ και 20-30 χρόνια.

Αυτό, είναι και η μεγάλη μας αποστολή στη νέα μας θητεία. Να επανορθώσουμε τα λάθη όσων πέρασαν και αδίκησαν τους συμπολίτες.

Δεν είμαστε πια η τουριστική παραμεθόριος της Χώρας. Γιορτάζουμε γιατί είμαστε, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Είμαστε, ο πρώτος Δήμος στη Χώρα, σε διαφάνεια, σε έργο και στην οικονομική διαχείριση.

Κι όλα αυτά, όπως είπε ο Δήμαρχος «δεν … μας το χάρισε κανείς. Αυτό δεν … σας το χάρισε κανείς. Τα πετύχαμε μαζί. Όλες και όλοι μαζί».

Τα χρήματα του δημότη, τα σεβόμαστε όπως και τα δικά μας

Στην ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας δεν ασχολήθηκε με τις άλλες παρατάξεις, παρά μόνο έδωσε απάντηση σε κάτι που το έκαναν σημαία τους, «είτε από άγνοια, είτε για λόγους μικροπολιτικής»,όπως είπε, «βαφτίζοντας» το έργο που εξελίσσετε παντού, προεκλογικό. Είπε λοιπόν πως τα έργα θέλουν το χρόνο τους κι όποιος δεν τα κάνει για να πάρει ψήφους, σέβεται τα χρήματα των δημοτών και δεν τα σπαταλά σε προχειρότητες κι ανέφερε ως παράδειγμα τις λακκούβες που δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν με βροχές αλλά αυτό θα συμβεί με άρτιο τρόπο τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός.

Γιατί – όπως υποστήριξε- « Είμαστε Ηπειρώτες. Είμαστε νοικοκύρηδες. Την πόλη μας τη σεβόμαστε σαν το σπίτι μας. Και τα χρήματα του δημότη, τα σεβόμαστε όπως και τα δικά μας».

Μάλιστα επέμεινε: «Είμαι Ηπειρώτης, κι όσο ανοιχτός κι αν είμαι στην κριτική και στις αλλαγές, στα θέματα του δημοσίου συμφέροντος είμαι «αγύριστο κεφάλι».

Γι’ αυτό με εμπιστευτήκατε και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή, θα μου δώσετε ξανά, την ευκαιρία να είμαι ο Δήμαρχός σας».

Τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ είναι

ο πρωταγωνιστής της Ελλάδας μετά την κρίση

Λέγοντας πως «δεν χρειάζεται πρόγραμμα, τα έχουμε όλα έτοιμα, μελετημένα και χρηματοδοτημένα. Στα Γιάννενα, το μέλλον συμβαίνει τώρα. ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ είναι ο πρωταγωνιστής της Ελλάδας μετά την κρίση», ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στα όσα έχουν σχεδιαστεί ήδη για το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως «μέχρι το 2023, θα έχουμε αξιοποιήσει 150 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ, για να κάνουμε πράξη τα Νέα Γιάννενα».

Έτσι αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όσα θα συμβούν στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία, απαριθμώντας έργα όπως το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΥΑΙ ύψους 50 εκατ ευρώ (το μεγαλύτερο στη χώρα) για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, όπως την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου, όπως το μεγάλα αθλητικά  έργα για τη νεολαία με χαρακτηριστικό το Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο στα Καρδαμίτσια και άλλα πολλά.

«Την Κυριακή, τα Γιάννενα δεν θα είναι μόνο ο πρώτος Δήμος στη Χώρα. Τα Γιάννενα, θα είναι η Πρωτεύουσα της Αλήθειας. Τα Γιάννενα, θα ανοιχτούν σε όλη την Ήπειρο, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Τα Γιάννενα, είναι έτοιμα για το μέλλον», κατέληξε στην αναφορά του ο Θωμάς Μπέγκας.

Τιμή μου που είμαι φίλος σας

Ο συναισθηματικός τόνος και η θέρμη με την οποία απευθύνθηκε στους πολίτες κυριάρχησε σε όλη την ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιου, Θωμά Μπέγκα. «Είναι Τιμή μου που είμαι φίλος σας. Και για σας, και για όλους τους Γιαννιώτες, για όλες τις Γιαννιώτισσες, θα είμαι πάντα ο Θωμάς. Ίσως δεν με βοηθάει το μικρό μου όνομα, αλλά σε εσάς είμαι πιστός. Γιατί κι εγώ σας πιστεύω. Σας εμπιστεύομαι . Σας θέλω πλάι μου. Σας θέλω, όλες και όλους κοντά μου. Κοντά μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του και ανέβασε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» – και του 210 υποψήφιους- στην εξέδρα της εκδήλωσης, χαιρετώντας τους έναν έναν.

Ζήτησε δε από τον κόσμο να βάλει στα ψηφοδέλτια όλους τους σταυρούς που έχει δικαίωμα, αλλά το δικό του – όπως είπε- θα είναι «ασταύρωτο», γιατί «δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν σας και καμιά σας, είσαστε όλες και όλοι οικογένειά μου».

Κλείνει με Παμβώτιδα

Η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, ολοκληρώνουν σήμερα το βράδυ την προεκλογική δραστηριότητα με την τελευταία ομιλία στον Κατσικά, την έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας Παμβώτιδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments