Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΚΚΕ για την ανάκληση των απολύσεων στην “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ”:Ο αγώνας των εργατών της Ανακύκλωσης ,φάρος αγωνιστικής ελπίδας και αισιοδοξίας

ΚΚΕ για την ανάκληση των απολύσεων στην “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ”:Ο αγώνας των εργατών της Ανακύκλωσης ,φάρος αγωνιστικής ελπίδας και αισιοδοξίας

HPIM1936[1]

 

 

Η Τ.Ο. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της    “χαιρετίζει τη νίκη των εργαζομένων της επιχείρησης “SPIDER – Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.” που με τον πολυήμερο απαεργιακό τους αγώνα ανάγκασαν την εργοδοσία της επιχείρησης να πάρει πίσω τις 17 απολύσεις που είχε ανακοινώσει.

Ο αγώνας των εργατών της Ανακύκλωσης δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργάτες της χώρας μας, είναι φάρος αγωνιστικής ελπίδας και αισιοδοξίας. Στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους το μήνυμα να ορθώσουν το ανάστημα τους, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους να τσακίσουν τη λογική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία ότι τίποτα δε γίνεται, ότι μόνος δρόμος είναι η υποταγή και οι θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Στέλνει μήνυμα να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία, δείχνει ότι τους οργανωμένους εργάτες δεν είναι εύκολο να τους λυγίσουν η τρομοκρατία και οι απειλές.

Ο αγώνας της Ανακύκλωσης και το μαζικό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους από άλλους κλάδους, πρέπει να γίνει εφαλτήριο για να μαζικοποιηθεί ο αγώνας του λαού, για να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, σχολή, γειτονιά και χωριό, για να μπουν εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να παλέψει ο λαός να πάρει πίσω όσα του στερήσανε, για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ρήξη και ανατροπή.

Στον αγώνα των εργατών της Ανακύκλωσης, αναδείχθηκε ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά, ότι οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους συστρατευμένους την εργοδοσία, την κυβέρνηση, το κράτος και τους μηχανισμούς του, την Τοπική Διοίκηση, τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η πολιτική της κυβένησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η πολιτική της Ε.Ε., τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα είναι το οπλοστάσιο που αξιοποιεί και η εργοδοσία της Ανακυκλωσης, όπως και κάθε μεγαλοεργοδότης, για να αυξήσει τα κέρδη του. Στόχος όλων είναι το ακόμη πιο φτηνό, ευέλικτο, υποταγμένο εργατικό δυναμικό, ώστε να ενισχυθεί η “ανταγωνιστικότητα” και η κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία μιλά η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, ανάπτυξη που για τους εργαζόμενους και το λαό φέρνει συνεχώς νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, φόρους και χαράτσια. Γι αυτό κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν με κάθε μέσο να επιβάλουν αυτή την ανάπτυξη, αξιοποιώντας ως απεργοσπαστικούς μηχανισμούς τα ΜΑΤ που επιτίθενται στους εργάτες και τη Δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις απεργίες.

Οι εργάτες της Ανακύκλωσης έδειξαν σε όλους τους εργαζόμενους ότι τίποτα δεν έχουν να προσδοκούν από αυτή την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να επιβάλλει την ανάπτυξη για τα δικά του συμφέροντα, για τη ζωή που αξίζει και μπορεί να ζήσει στον 21ο αιώνα. Το παράδειγμα του αγώνα της Ανακύκλωσης είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι μπορούν να πετύχουν οι εργαζόμενοι όταν είναι οργανωμένοι, αποφασισμένοι, όταν ξέρουν ότι ο πραγματικός εχθρός που έχουν απέναντί τους είναι τα ίδια τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, να πιάσουν το νήμα του αγώνα της Ανακύκλωσης. Να οργανωθούν στα σωματεία και τους συλλόγους τους, να συμπορευτούν με το ταξικό συνδιακλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν τη ΛαΪκή Συμμαχία, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να πάρουν τώρα, χωρίς άλλη αναμονή την κατάσταση στα χέρια τους και να αξιοποιήουν την αστείρευτη δύναμή τους, να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Υπάρχει λύση και διέξοδος για το λαό και είναι ο δρόμος ανάπτυξης που η εξουσία και η οικονομία θα είναι στα χέρια του λαού, με διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε. Και του ΝΑΤΟ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.”

Δείτε Επίσης

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης στην Ανατολή, σήμερα, Τετάρτη 4/8, θα υπάρξει ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of