Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κλείνουν από αύριο δρόμοι στα Γιάννινα – Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για την αλλαγής του οδοφωτισμού  

Κλείνουν από αύριο δρόμοι στα Γιάννινα – Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για την αλλαγής του οδοφωτισμού  

odofwtismos_13

 

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας οδοφωτισμού», του Δήμου Ιωαννιτών.

Από το Δήμο Ιωαννιτών ανακοινώνεται ο  προγραμματισμός εργασιών για ολόκληρη την εβδομάδα, ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιοι δρόμοι πρόκειται να κλείσουν και ποιες ώρες.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών:

  • Στην οδό Βηλαρά και τμήματος της οδού Βαλαωρίτου και πιο συγκεκριμένα μέχρι την συμβολή της με τις οδούς Καραϊσκάκη & Τσακάλωφ στα Ιωάννινα την Τρίτη 20/10/2015 από 22:00μ.μ. μέχρι την Τετάρτη 06:00π.μ.
  • Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη
  • την Τετάρτη 21/10/2015 από16:00μ.μ. μέχρι την Πέμπτη 22/10/2015 και ώρα 02:00π.μ.
  • την Πέμπτη 22/10/2015 και την Παρασκευή 23/10/2015 από 7:30π.μ. μέχρι 19:30μ.μ.
  • Το Σάββατο 24/10/2015 από 15:00μ.μ. μέχρι 23:30 μ.μ.
  • Την Κυριακή 25/10/2015 από 7:30π.μ. μέχρι 21:00μ.μ
  • Στην οδό 28ης Οκτωβρίου την Κυριακή 25/10/2015 από 7:30π.μ. μέχρι 21:00μ.μ

Την κατανόηση των πολιτών για την αναστάτωση που θα υποστούν τις επόμενες ημέρες, ζήτησε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, λέγοντας πως το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, μέσα σε ενάμιση μήνα περίπου.

Ο Αντιδήμαρχος εξήγησε πως το νέο δίκτυο είναι κρεμαστό κι αυτό σημαίνει πως τοποθετούνται σε ορισμένες πολυκατοικίες βίδες που δένουν το συρματόσχοινο. Δεν προκαλείτε φθορά και δεν τοποθετούνται καλώδια, παρά μόνο το συρματόσχοινο απ’ όπου θα κρεμαστούν τα νέα φωτιστικά.

Ταυτόχρονα ξηλώνεται το παλιό δίκτυο και απομακρύνονται οι στήλες που δημιουργούσαν εμπόδια στα πεζοδρόμια.

Κατά τη μετάβαση από το παλιό στο νέο δίκτυο οδοφωτισμού, ενδέχεται να υπάρξει ένα μικρό διάστημα που σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε μειωμένο φωτισμό στους δρόμους.

Όπως φαίνεται και από το ωράριο κλεισίματος οδών, γίνεται προσπάθεια ώστε οι εργασίες να εκτελούνται σε ώρες που είναι μειωμένη η κυκλοφορία, γι’ αυτό και τα συνεργεία εργάζονται ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

«Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να δείξουν υπομονή και κατανόηση, για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο μας. Έχουμε πει πολλές φορές πως μέσα από το συγκεκριμένο έργο δεν επιτυγχάνεται  μόνο η αισθητική αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, με ότι πιο σύγχρονο προσφέρει η τεχνολογία. Το κυριότερο είναι ότι θα πετύχουμε υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας και συνεπώς χρημάτων, που θα επιστρέψουν στους πολίτες μέσω έργων. Είναι γνωστό πως ως Δήμος Ιωαννιτών πληρώνουμε  τεράστια ποσά κάθε χρόνο στη ΔΕΗ», είπε ο κ. Λιόντος.

Για το λόγο αυτό η ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας οδοφωτισμού, που ξεκίνησε φέτος, πρόκειται να συνεχιστεί και σε νέους δρόμους μέσα στο 2016.

 

 

Δείτε Επίσης

Ευχές από Μ. Ελισάφ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of