Τετάρτη , 5 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο στο δήμο Πωγωνίου

Κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο στο δήμο Πωγωνίου

095b50b2d3b74bb51d90d91753a1f697_MΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Έμφαση στις κοινωνικές δομές και στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ομάδων δίνει ο Δήμος Πωγωνίου.

Με την 39-26/1/2017  απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου  εντάχθηκε  η  Πράξη  «Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και  δίνεται πλέον η δυνατότητα ουσιαστικής  συνέχισης λειτουργίας των συσσιτίων με  παράλληλη  λειτουργία  Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

«Οι ανάγκες των πολιτών αλλάζουν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται πλέον να ασκήσουν πρωτίστως κοινωνική πολιτική. Ο Δήμος Πωγωνίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις δύο δομές, με τις οποίες αυξάνεται το δίχτυ κοινωνικών παροχών που απλώνουμε για εκείνο το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες του στα βασικά αγαθά στο Δήμο Πωγωνίου. Οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν για εμάς πλέον πρωταρχικό στόχο και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει η πολιτεία και τα έσοδά μας  ώστε να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.

Παράλληλα, και με την  αρ. πρωτ. 48/10-01-2017 πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δήμος Πωγωνίου υπέβαλε   πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ και ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» που αφορά στον νέο εξοπλισμό του παντοπωλείου και παροχής συσσιτίου.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments