Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κωνσταντίνος Μπαργιώτας: Για να υπάρχει ο ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να επιβιώσουν

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας: Για να υπάρχει ο ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να επιβιώσουν

-e1426789834539Για τα προβλήματα στο σύστημα της υγείας και τους αγρότες μίλησε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, στο Δ/Ρ και στην εκπομπή ‘Στα σημεία των καιρών’ με τη Βίκυ Μιχέλη.

“Το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ περνά σε επίσχεση εργασίας επειδή οι γιατροί είναι απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια ακόμα, καθώς, όπως φαίνεται, το Υπουργείο εκτός από εκστασιασμένο με το όραμα μιας πανάκριβης, κρατικοδίαιτης Βαβέλ, είναι επίσης -φευ- άφραγκο. Και, όντας εκστασιασμένο, αδυνατεί να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα. Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη πληρώσει φόρο έναντι των οφειλομένων, συντηρούν πανάκριβο εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προσωπικό όντας απλήρωτοι και όπως όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες που είχαν και έχουν την ατυχία να έχουν παρτίδες με το αυτό το δημόσιο ατενίζουν με απόγνωση την επερχόμενη καταστροφή, έχοντας απέναντι τους  μια κυβερνητική μηχανή που φαίνεται πως η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα δεν την ενοχλεί, αν δεν την επιδιώκει κιόλας….

Αιώνια θύματα βέβαια οι πολίτες και μάλιστα ακριβώς αυτή η κατηγορία πολιτών για τους οποίους υποτίθεται πως η κυβέρνηση κόπτεται: οι φτωχοί, οι αδύναμοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν. Όλοι αυτοί που χάνουν την πρόσβαση ακόμα και σε μια απλή εξέταση, ακόμα και στην πιο απαραίτητη συνταγή.

Είναι καιρός το υπουργείο υγείας να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων . Είναι καιρός να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Ας κάνει την αρχή από την μερική έστω εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.”

Τέλος ο κ. Μπαργιώτας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η προστασία των μικρών αγροτών ενώ παράλληλα σχολίασε ότι «η αγροτική οικονομία είναι ένας από τους πυλώνες που πρέπει να στηριχτεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.»

 

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments