Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κώστας Μπαργιώτας (ΠΟΤΑΜΙ): «Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης μόλις πέρασε σε ένα παράλληλο σύμπαν μιας και αναβλήθηκε πιθανότατα για τις ελληνικές καλένδες…»

Κώστας Μπαργιώτας (ΠΟΤΑΜΙ): «Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης μόλις πέρασε σε ένα παράλληλο σύμπαν μιας και αναβλήθηκε πιθανότατα για τις ελληνικές καλένδες…»

MPARGIOTASΟ ειδικός αγορητής του Ποταμιού, βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος, κ. Κώστας Μπαργιώτας μίλησε στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (στα σημεία των καιρών) για  την αποχώρηση του Ποταμιού από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα καθώς και για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας: «Ένα συνονθύλευμα τροπολογιών που περίσσεψε από τις βοσκήσιμες γαίες, ένα ημιτελές νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και τροπολογίες και προσθήκες από οκτώ Υπουργεία επιχειρήθηκε σήμερα να περάσουν από τη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες, κατά παράβαση του Κανονισμού, ουσιαστικά χωρίς έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά κυρίως –για ακόμη μία φορά- χωρίς ουσιαστικό διάλογο και χωρίς κοινοβουλευτικές, ουσιαστικές διαδικασίες. Έντεκα μήνες τώρα ψηφίζουμε κατ’ επείγοντα και η χώρα κυβερνιέται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε φορά που περνάει ένα νομοσχέδιο της σύμβασης με τους εταίρους μας πρέπει να περνάει και ένα επικοινωνιακό νομοσχέδιο με ατελείς συνήθως και μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις. Αυτή η διαδικασία πρέπει να σταματήσει εδώ. Η κοινοβουλευτική διαδικασία πρέπει να γυρίσει στην ομαλότητα και οι συζητήσεις πρέπει να είναι ουσιαστικές και σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την ουσία των πραγμάτων. Αποχωρήσαμε από τη διαδικασία της Επιτροπής ακριβώς γιατί επιχειρήθηκε ουσιαστικά να συμπιεστεί σε μη πραγματικό χρόνο μια συζήτηση εκατοντάδων τροπολογιών που και ουσία έχουν και αυθαίρετες είναι –πολλές φορές- και ατελείς».
Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments