Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Κ.Καψάλης (δήμαρχος Πωγωνίου)-Διαμαρτυρία για μη μοριοδότηση εντοπιότητας για τις θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Κ.Καψάλης (δήμαρχος Πωγωνίου)-Διαμαρτυρία για μη μοριοδότηση εντοπιότητας για τις θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

kostaskapsalis11_460x555Από:Γιώργος Γκόντζος–Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Καψάλης δήμαρχος Πωγωνίου για το γεγονός μη μοριοδότησης εντοπιότητας για τις θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων,μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Τόνισε πως το κριτήριο της εντοπιότητας ισχύει σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ,όπως για παράδειγμα στο Νομό της Άρτας.Σχετική επιστολή έστειλε ο δήμαρχος προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο Γιώργο με κοινοποίηση προς τον  Αν. Υπουργό   Εσωτερικών κ. Γιάννη Μουζάλα στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται:

“Το προσόν της εντοπιότητας είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχή, που δέχτηκαν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας χωρίς την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας, αναλογιζόμενοι την μεταναστευτική κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας χωρίς καμία προετοιμασία.

Το Υπουργείο είχε δεσμευτεί τόσο στο όργανο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όσο και στους Δήμους, στα όρια των οποίων δημιουργήθηκαν δομές φιλοξενίας, για άμεση πρόσληψη προσωπικού με το κριτήριο της εντοπιότητας να προτάσσεται. Λυπούμαστε ιδιαίτερα που, για μία ακόμη φορά, η πολιτεία δεν απλώνει χείρα βοηθείας και στήριξης των δημοτών του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προηγηθούν στις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας.”

Ακούστε την συνέντευξη

 

 

                        

Δείτε Επίσης

Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Ιωαννιτών

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις Κοινότητες του Δήμου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments